”Vi blir svåra att stoppa”

FOTBOLL

Wilton har hittat sin gamla form

Tränarna gav ordern. In i straffområdet.

Då hittade Wilton Figueiredo målet direkt.

- Han ska inte bara göra snygga mål, säger tränaren Nebojsa Novakovic.

Det var ingen tvekan om vem som var matchens lirare när AIK körde över Malmö FF. Wilton Figueiredo är i strålande form för närvarande.

- Ja, i dag sa Gud till mig att, Wilton, i dag är det din dag, säger han med ett stort leende.

Redan efter sex minuter gjorde han 1-0 till AIK efter en nick stolpe in ungefär vid straffpunkten och det var ingen slump att han befann sig där.

- Nebosja har sagt till mig hela veckan att jag måste vara mycket mer i boxen, säger han.

Utdelning direkt

Tränare Novakovic jobbar hårt med sina anfallare och han var givetvis väldigt nöjd med att samtalet med Figueiredo gav utdelning direkt.

- Det känns fantastiskt bra. Wilton ska inte bara göra de snyggaste målen. Vi har jobbat jättemycket på träningarna med att han inte ska fixa allting själv. Han har det bästa skottet i allsvenskan, men om han bara utnyttjar sina kvaliteter på det sättet så kommer motståndarna att stoppa honom, säger han.

Det lyckades inte Malmö FF med och i den andra halvleken visade Wilton också upp sina andra kvaliteter när han sköt 3-0 med ett kanonskott från 28 meter.

Fick bra träff

- Jag fick en bra träff och den gick direkt i mål. Det var underbart, säger Figueiredo.

Du är i bra form?

- Jag tror att jag har kommit tillbaka till min gamla form. Jag har kämpat hårt, men bollen har inte velat in. Nu hjälper Gud Wilton väldigt mycket och bollarna går in.

Och AIK är i bra form?

- Jag har sagt att det är jättesvårt att stoppa AIK när vi har bra självförtroende. Vi har fem raka segrar nu så det blir svårt att stoppa oss.

Men precis som lagkamraterna vägrar Wilton Figueiredo att snacka om guld.

- Vi tänker inte på guld. Det viktigaste är att vi tar det lite försiktigt nu och bara tar nästa match. När det är två matcher kvar då kan vi börja tänka om guld.

ARTIKELN HANDLAR OM