AIK Fotboll

”Norling umgås med huliganer”

Av: 

Jonatan Fast

FOTBOLL

AIK om TV 3:s uppgifter: ”Han hade ingen aning”

’TRÄFFADE FIRMAN’ Tränaren Rikard Norling i samspråk med AIK-supporters under en fotbollsturnering på Karlberg. ”Rikard har inte koll på vilka supportrar som tillhör vilka sektioner”, säger AIK Fotbolls vd Charlie Granfelt.
’TRÄFFADE FIRMAN’ Tränaren Rikard Norling i samspråk med AIK-supporters under en fotbollsturnering på Karlberg. ”Rikard har inte koll på vilka supportrar som tillhör vilka sektioner”, säger AIK Fotbolls vd Charlie Granfelt.

Tv-programmet Insider

rapporterade i går att AIK:s tränare Rikard Norling umgås med klubbens huliganer.

Det är inte sant, enligt AIK Fotbolls vd Charlie Granfelt.

– Rikard umgås inte med Firman, säger han.

Charlie Granfelt.

TV3:s Insider handlade i går kväll om Firman Boys, en huligangrupp knuten till AIK.

Under programmet berättar Insider att Rikard Norling i somras besökte en fotbollsturnering på AIK:s träningsanläggning Karlberg. Turneringen arrangerades av supporterföreningen Black Army.

I turneringen deltog Firman Boys. Insider visade en bild på Rikard Norling och tre andra män, som kompletterades av att en reportageröst säger att ”det är alltså inte bara väletablerade supportrar utan även AIK:s tränarstab som umgås med huliganerna”.

”Supportrarnas man”

Charlie Granfelt, vd i AIK Fotboll:

– Det är hans arbetsplats, så det är inget konstigt att han var där. Ordet ”umgås” är laddat och subjektivt. Rikard umgås inte med Firman. Rikard har inte koll på vilka supportrar som tillhör vilka sektioner. Supportrarna arrangerade en turnering på Karlberg och han gick ner för att morsa, han vill vara supportrarnas man. Varken jag eller Rikard har koll på vem som är vem, det är ju inte så att de har pannband som det står Firman på. Det var ett gäng grabbar som spelade fotboll, säger Granfelt och fortsätter:

– Tränare och spelare tänker inte i de banorna. Det var likadant när ”Tjerna” (Daniel Tjernström) fotograferades med en Firmanmössa på Berns förra året, han hade heller ingen aning om vad som hände, säger AIK Fotbolls vd.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll