Antiklimax för Jönsson och Ishizaki

FOTBOLL

Quito, Ecuador

Det finns väl aldrig bra tillfällen att bli sjuk eller skadad, men att åka runt halva jorden för att ändå inte kunna spela en enda minut är extra olyckligt.

Landslagsturnén har varit ett enda långt antiklimax för Jon Jönsson och Stefan Ishizaki.

Jon Jönsson skadade sig i låret under tisdagens träning och den misstänkta bristningen gör att han lär missa de båda matcherna mot Ecuador.

- Det ryckte till i framsidan, och jag kände direkt att var något som hände. Man kan alltid hoppas att det inte är så allvarligt, men just nu känns det för jäkligt, sade han efter att han fick låret lindat vid sidan om planen.

För klubbkamraten Stefan Ishizakis del började resan bra, men sedan jäklades det mesta.

Elfsborgsspelaren berättar själv:

- Det kändes hur bra som helst första dagen, men så blev jag lite torr i halsen på kvällen och var hängig morgonen efter. Jag hade lite feber, som sedan blev värre. Jag hade 39,6 i två nätter och låg mest i fosterställning och skakade, sade "Ishi".

På tisdagen var han tillbaka på plan, även om han bara kunde jogga runt träningsplanen Pomasqui Complejo de liga Deportiva, i Quitos förorter.

Och det var ju inte alls vad han tänkt sig.

- Jag kortade ner semestern för att hinna träna inför resan, och så händer det här. Lasse (Lagerbäck) säger alltid att man inte ska bry sig över sådant man inte kan påverka, men det är klart att det är svårt. Det är ju smådeprimerande att bara ligga på hotellrummet och titta på spanskdubbad tv, sade Ishizaki - som inte kommer kunna vara med i matchen på torsdag.

Niclas Alexandersson (lårkaka) och Daniel Mobaeck (skavsår) fick kliva av tisdagens träning, men det ska inte vara någon fara med deras medverkan.

Ola Toivonen tränade inte alls, utan stannade hemma på hotellet med halsont.

Niclas Green/TT

ARTIKELN HANDLAR OM