Henke nära bli målskytt direkt

FOTBOLL

United vann med 3–1 – svensken utbytt i den andra halvleken

En vecka efter succédebuten i Manchester United fick Henrik Larsson på nytt chansen från start.

Motståndet var detsamma – Aston Villa hemma på Old Trafford.

Den här gången fick dock Henke lämna planen utan att göra mål.

Foto: Canal Plus
Livsfarlig Efter fem minuter trodde de flesta på Old Trafford att det var mål. Men Henke fick se sin nick räddas i allra sista sekunden.

– Det kändes ok, det blir bättre och bättre. Även om jag inte gjorde mål som jag gjorde förra veckan, är jag ganska nöjd med den här insatsen, sade Henrik Larsson till Canal plus efter matchen.

Redan i den femte minuten var Henke nära att sätta 1–0. Gary Neville slog ett inlägg från högerkanten och Henke visade hur stark han är i luften när han mötte med en perfekt nick mot bortre stolpen.

Endast en kanonräddning av Villas danske målvakt Thomas Sörensen, som fick sträcka ut ordentligt, förhindrade svenskens andra mål i United-tröjan.

Straffsituation

I den nionde minuten stack Henke i djupled på en perfekt passning från Paul Scholes. I närkamp med Villa-backen Wilfred Bouma gick Henke i backen och publiken skrek på straff.

Domaren gjorde dock rätt som friade.

I stället gjorde Ji-Sung Park sitt första mål för säsongen när han gjorde 1–0 efter en tilltrasslad situation i den elfte minuten.

Två minuter senare gjorde Michael Carrick 2–0 på en fin passning från målskytten Park.

Park bäst på plan

I den 35:e minuten gjorde Cristiano Ronaldo 3–0, portugisens 13:e mål för säsongen.

Park vann tillbaka bollen av ett slött Villa-försvar och Carrick slog ett perfekt inlägg som Ronaldo kunde nicka in bakom en chanslös Sörensen.

Sju minuter in i den andra halvleken tryckte Villas Agbonlahor in reduceringen till 1–3 efter snyggt förarbete av Milan Baros.

Henrik Larssons insats var i det närmaste hundraprocentig, det var bara ett mål som saknades.

Precis som förra helgen bildade den svenske veteranen anfallspar med Wayne Rooney.

Ingen av de två anfallarna lyckades dock göra mål, planens bäste spelare var i stället Ji-Sung Park som var inblandad i alla tre målen.

Utbytt i 79:e

I den 73:e minuten var det återigen Sörensen som stod emellan Henke och målet. Larsson tog sig fram i straffområdet och sköt med vänstefoten men dansken kunde rädda till hörna.

Larsson byttes ut i den 79:e minuten mot norrmannen Ole Gunnar Solskjaer efter en klart godkänd dag på jobbet.

Det var, som sagt, bara målet som fattades.

Mårten Lundmark

ARTIKELN HANDLAR OM