Här stoppar Segui AIK-anhängarna

FOTBOLL

Sprang över hela planen: ”Det var väl ingen söndagsskola” Se Pontus Orres bilder i bildspelet

1 av 7

Det bråkades vid hörnan östra/södra inför derbyt.

Då agerade AIK:s ordförande Johan Segui, som sprang rakt över planen - och upp på läktaren.

– Jag drog mitt strå till stacken, säger han.

Ett par minuter för avspark i 08-derbyt tog sig ett tiotal AIK-anhängare bort till den avstängda sektionen vid hörnan östra/södra och började hetsa mot Djurgårdsklacken, som i sin tur svarade med att kasta föremål mot den östra läktaren.

Säkerhetspersonal var tvungen att gå emellan för att avbryta bråket.

Det gjorde också AIK:s ordförande Johan Segui.

Sprang över gräset

När bråket eskalerade sprintade Segui - som satt på den västra läktaren - rakt över gräsmattan, upp på läktaren och började knuffa bort AIK-anhängarna.

– Jag såg att det blev tjafs där vid hörnan så jag tänkte att jag springer dit och säger åt dem att gå och sätta sig igen. Det var väl lite gnistor och testosteron i kroppen, så som det kan vara på match ibland.

Det såg ut att gå hett till där borta?

– Det var väl ingen söndagsskola, det kan jag inte påstå. Men alltså, jag har ju sett sådant här förr. Det blir bråk ibland och det är inte bra. Så jag får väl dra mitt strå till stacken, det är inget mer med det.

”Var lika hetlevrade”

Det här ingår inte i dina vanliga arbetssysslor...

– Nej men det spelar väl ingen roll om jag är ordförande eller inte. Kan man hjälpa till att avstyra stökigheter så gör man det. Det handlade om att få folk att inse vad vi egentligen är här för: för att spela en derbymatch.

Vad sa AIK:arna som bråkade till dig?

– Vi hade ingen diskussion så. De hade mer en hetlevrad diskussion med antagonisterna på andra sidan staketet, som var lika hetlevrade. Men det löste sig ganska smidigt. Man är väl lite miljöskadad kanske, säger Segui och fnissar.

Matchen mellan AIK och Djurgården slutade 1-1.

ARTIKELN HANDLAR OM