Zlatan Ibrahimovic

Zlatan tar plats på exklusiv lista

Av: 

Erik Karlsson

Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic.

FOTBOLL

Sverige har fått 17 nya miljardärer under året.

En av dem är Zlatan Ibrahimovic.

Som ende svenske idrottare tar han plats på Veckans affärers exklusiva lista.

Sveriges rikaste bli rikare. När Veckans affärer kartlägger alla Sveriges miljardärer så är de fler än någonsin, 147 stycken närmare bestämt.

Det är en ökning med elva namn på bara ett år och på listan finns 17 nya namn.

En av dem är Zlatan Ibrahimovic som med sin uppskattade förmögenhet på en miljard går in på 142:a plats på listan. Där blir han den enda idrottaren.

”Gillar att spendera”

Veckans affärer skriver så här i sin presentation av nykomlingen i de här sammanhangen.

"Att vara störst i fotbollsvärlden betyder även feta lönekuvert. I år tjänar stjärnan 140 miljoner på att spela fotboll, och miljoner därtill på att köra Volvo. Han gillar dock att spendera och hade kunnat gå in flera platser högre på denna lista om det inte vore för diverse resor med privatjet och en hel drös bilar."

Anledningen till att Zlatan tar klivet upp i miljardärsklubben just i år beror sannolikt på att han för första gången börjat göra reklam för andra företag än sin skosponsor. Något han verkar ha fått smak för, efter Volvosuccén så har han nu ingått samarbete med både dryckesföretaget Vitamin Well och norska klädkedjan Dressmann.

Överlägsen etta på listan är i vanlig ordning IKEA-grundaren Ingvar Kamprad vars förmögenhet uppskattas till 550 miljarder kronor.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in helgens matcher på Stryktipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic