Bilden från firandet som väcker frågor

1 av 3
FOTBOLL

Louis van Gaal var överlycklig över det sena segermålet mot Newcastle.

Men holländaren fick ingen respons när han firade framför Ryan Giggs.

”Giggs vet att sådan här fotboll inte kommer att ta denna klubb dit den vill”, skriver Daily Mail.

Manchester United knep en sen seger i gårdagkvällens ligamöte med Newcastle. United-fansen fick vänta nervöst fram till den 89:e minuten innan Ashley Young gjorde 1-0-målet mot ett formsvagt Newcastle.

Men det är inte bara guld och gröna skogar för Louis van Gaal efter tre nya poäng. Efter att mittbacken Jonny Evans hamnat i dispyt med Papiss Cissé under matchen och de bägge spelarna till synes spottat på varandra riskerar de sex matchers avstängning enligt Daily Telegraph.

Och i dag är det bilder från tränarbänken som skapar rubriker i England. Efter Youngs sena mål firade en lättad Van Gaal genom att skrika ut sin glädje.

”Bjöd inte ens på ett leende”

Responsen var inte densamma hos assisterande managern, tillika klubblegendaren, Ryan Giggs. Rörliga bilder från firandet visar hur Van Gaal försöker få en reaktioner från en ovanligt behärskad Giggs genom att sätta sin knytnäve mot walesarens kind.

Giggs viker sig dock inte och bjuder inte på något leende. Det får de engelska tidningar att spekulera kring vad som ligger bakom.

”Det enda problemet var att Giggs inte köpte det. Giggs har varit hos United i två decennier och bjöd inte ens på ett leende. Han vet att sådan här fotboll inte kommer att ta denna klubb dit den vill”, skriver Daily Mail.

Tog över i somras

Den holländske tränaren har trots fina resultat kritiserats under säsongen för hur spelet ser ut – och att United inte är lika underhållande som varit fallet de senaste decennierna.

Giggs agerade tillfällig manager för fyra matcher under slutet av förra säsongen när David Moyes fick sparken. Han lämnade rum för Van Gaal i sommar.

Se situationen här (OBS: Extern länk).

ARTIKELN HANDLAR OM