Pelaren och tavlan förstörde i cupen

FOTBOLL

"Henke" firade länge – hann inte fram till segerintervjun

Foto: Så här såg det ut när tittarna följde HIF-HBK. Till höger Stojan Lukics tavla.

Cupfesten drog vidare till Olympiafältets plan 10.
Då förstördes tv-sändningen av en stor strålkastarpelare, Halmstads kvartsfinalplaner av en dundertavla och segerintervjun efteråt av en för vilt firande Henrik Larsson.

När Hammarby slog ut AIK ur svenska cupen var det inför drygt 41 000 åskådare på Friends arena.

Lika många var det inte på plats i Helsingborg, men visst var det packat kring Olympiafältets plan 10. Dit hade en av Olympias gamla läktare flyttats och i den skånska vårvärmen trängdes de 2 265 i publiken kring konstgräset.

För de som följde matchen från tv-soffan blev upplevelsen inte lika fin. Precis framför SVT:s kamera fanns en stor stålpelare som skymde sikten betänkligt.

Å andra sidan var det kanske bara bra för Halmstads supportrar.

"Får inte hända"

För Stojan Lukics ingripande i första halvlek var inte vad de helst ville se.

HBK-målvakten skulle enkelt skopa in Jere Uronens långskott, men fick inte ihop armbågarna och bollen rullade retligt in i nät.

– Det är fruktansvärt när du gör en sådan miss och det är klart att det inte får hända. Den bollen tar han alla dagar i veckan, utan just i dag kanske. Jag känner sympatier för honom, säger målvaktskollegan i Helsingborg, skadade Pär Hansson, till SVT.

"Henke" jublade länge

Lukic hånades efter det länge av hemmalagets supportrar.

Kwame Karikari kvitterade i andra, men Helsingborg klarade oavgjort och tog sig därför vidare till kvartsfinal. Och att cupen betyder något visade tränaren Henrik Larsson efteråt.

Han firade så länge på innerplan att SVT var tvungna att avsluta sin sändning innan han tagit sig fram till segerintervjun.