Nytt bud från Blåvitt på Marius Lundemo

Reporter: Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

Lilleström: "Tveksamt om det är tillräckligt bra"

Foto: BILDBYRÅN / Digitalsport
Norges Marius Lundemo i kvalet till U21-EM.

IFK Göteborg har lagt ett nytt bud på mittfältaren Marius Lundemo, 20.

Mycket talar för att det också är Blåvitts sista försök att värva Lilleströms mittfältsstjärna.

– Personligen är jag tveksam till om budet är tillräckligt bra, säger klubben ordförande Björnar Sollie.

IFK Göteborg har i flera veckor försökt övertyga Lilleström om att sälja norska U21-landslagsmannen Lundemo.

Allsvenska fjolårstvåan har lagt åtminstone fyra, fem bud på 20-åringen som studerats mycket ingående under hösten av såväl IFK Göteborgs scoutingchef Olle Sultan som tränaren Jörgen Lennartsson.

Bud närmare 6 miljoner?

Enligt tidningen Romerikes Blad och uppgifter till Sportbladet låg den totala ersättningen till Lilleström i IFK Göteborg närmast föregående bud på mittfältaren kring 5,3 miljoner kronor.

Det nya budet ska vara något bättre, strax under sex miljoner kronor och med en större andel som betalas till ekonomiskt hårt ansträngda Lilleström direkt.

– Jag kan bekräfta att vi fått in ett nytt bud från Göteborg, men jag kan inte gå in på några detaljer, säger Lilleströms ordförande Björnar Sollie till Sportbladet. Vi ska diskutera budet under dagen.

"Tveksam"

– Om jag ska uttrycka en personlig åsikt så är jag tveksam till om det är tillräckligt bra. Marius Lundemo är en mycket viktig spelare för oss.

Lundemo, som till Sportbladet uttryckligen sagt att han vill flytta till IFK Göteborg, fick sitt genombrott under 2014 efter att ha värvats från Bærum i norska tredjeligan (motsvarande division ett i Sverige) för ett år sedan.

Under året har 20-åringen tagit sig in i norska U21-landslaget och spelat fem landskamper.

Lilleström betalade 350 000 kronor för talangen för drygt ett år sedan men köpet finansierades av en extern finansiär som nu har rätt till nära hälften av övergångssumman vid en vidareförsäljning.

– Att flera är delaktiga i spelaren påverkar. Vi ser givetvis främst till vad vi som klubb får och hur det påverkar oss i framtiden, säger Sollie.

Sportbladet har förgäves sökt IFK Göteborgs sportchef Mats Gren för en kommentar.

Känner ingen panik

Tränaren Jörgen Lennartsson sa häromdagen till Sportbladet:

– Vi vill förstärka centralt på mittfältet. Det är en process att kunna värva rätt spelare och jag känner ingen panik. Det kan bli så att vi får avvakta det internationella transferfönstret och se hur situationen är när det har stängt.

För samtidigt som IFK Göteborg har lagt ett nytt bud på Marius Lundemo har en tidigare Blåvittaktuell norsk mittfältare, Ålesunds Fredrik Ulvestad, 22, ännu inte bestämt sig över sin framtida klubbadress.

Bosman- och norske A-landslagmannen Ulvestad har bud från Rosenborg, Molde, Vålerengen och IFK Göteborg att ta ställning till.

Lennartsson om Lundemo och Ulvestad:

– De är båda två mycket bra fotbollsspelare.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN