Snuvade – av en snöplig stolpträff

FOTBOLL

Sverige föll mot Tyskland i bronsmatch

BELA VISTA, PORTUGAL. Sofia Jakobsson fortsätter att ösa in mål för landslaget.

Men i matchen mot Tyskland kommer hon troligen inte minnas halvvolleyn i nättaket bäst.

Hon kommer minnas stolpträffen som kostade bronset.

– Synd att vi inte får 2-2. Det sitter kvar nu, säger Jakobsson.

Foto: Sofia Jakobsson deppar på bänken.

Sverige har skaffat sig en ful ovana under Algarve cup.

De inledde turneringen med att släppa in två mål på sina tre första spelminuter mot Tyskland, vilket de ändå redde upp genom att vända till seger med 4-2.

Mot Kina öppnade Sverige också virrigt, även om det inte kostade något baklängesmål. Motståndet bjöds på ett par chanser innan svenskorna tog över och vann med 3–0.

Mittag öppnade med mål

I dagens match om tredjepris i Algarve cup verkade den svenska försvarslinjen inte ha lärt sig av tidigare matchöppningar. Eller så var motståndarna Tyskland bara för bra.

De tog tidigt kommando vilket resulterade i ett logiskt ledningsmål. Lena Petermann bredsidade hem till en framstörtande Anja Mittag som placerade in 1–0 i tredje minuten.

Resultatet stod sig till andra halvlek där inhopparen Alexandra Popp sköt 2–0 innan Sofia Jakobsson snappade upp Lotta Schelins stolpträff och reducerade med en halvvolley upp i nättaket.

Öppet, böljande spel

Ett par minuter senare frispelade Schelin Jakobsson. 24-åringen, som leder landslagets interna skytteliga i år, fick gott om tid på sig i straffområde. Hon tog emot och rullade bollen till vänster om målvakten Almuth Schult. Men det lösa skottet tog i stolpen.

– Det ska vara mål. Lotta spelar in den jättebra så jag borde ha satt dit den. Jag kände att det skulle bli mål, men det blev inte det. Den studsade stolpe-ut. Nästa gång hoppas jag att den går stolpe-in, säger Sofia Jakobsson. 

Trots att andra halvlek bjöd på öppet, böljande spel blev det inga fler mål. Sverige slutar därmed fyra i Algarve cup 2015.

Glädjande var dock Sofia Jakobssons målfacit med fyra mål på lika många matcher.

– Det känns skönt att få göra ett par mål den här turneringen. När man är i bra form är det extra skönt att få krydda det med mål.

ARTIKELN HANDLAR OM