Mourinho: Artikeln är väldigt objektiv

FOTBOLL

Chelsea backade upp José Mourinho med en artikel om straffar.

Men enligt managern fanns det ingen dold agenda.

– Den var väldigt objektiv. Det är en artikel med siffror, säger Mourinho.

I samband med Chelseas 1-1-match mot Southampton menade José Mourinho att det drevs en kampanj mot Londonklubben. Han fick böta 330 000 kronor.

Sedan har snacket fortsatt.

Efter mötet med Burnley pratade han om matchminuter, och förra helgen var det irriterat i Chelsea efter Southampton fått straff och fixat med sig en poäng från Stamford Bridge.

Några dagar senare publicerade Chelsea en artikel på sin officiella hemsida där de skrev att de fått ”historiskt sett onormalt få” straffar.

Chelsea har tilldelats två straffar, och jämför med Arsenal och Manchester City som har fått sju stycken vardera den här säsongen.

”En väldigt objektiv artikel”

"Självklart kan det vara så att motståndarna är särskilt försiktiga i eget straffområde när de möter ligaledaren. Men vi har flera incidenter som tyder på att så inte är fallet.

Från första halvlek i vår allra första match, mot Burnley, var det flera domslut i straffområdet som inte gick vår väg. Diego Costa blev offer för det den kvällen när han fälldes efter ett försök till att runda målvakten. Han skulle också fått straff mot Liverpool och senast mot PSG också”, står det bland annat på hemsidan.

När José Mourinho pratade med media inför helgens möte med Hull fick han frågor om artikeln om straffar. Enligt portugisen fanns det ingen dold agenda bakom den.

– Den blev så uppmärksammad i media att jag blev tvungen att läsa den. Jag tycker det var en väldigt objektiv artikel, säger han.

”Siffror ljuger aldrig”

– Den är inte subjektiv. Den uttrycker inte åsikter som ska leda till en diskussion. Det är siffror, det är inte mer än så. Antalet straffar är annan statistik. Det är bara statistik, inga åsikter.

– Men vi har haft det emot oss sedan säsongen drog igång, så inget har förändrats där. Det är en artikel med siffror, och faktum är att siffror aldrig ljuger. Det är inget mer med det, ingen dold agenda, inga intentioner, det är bara siffror.

ARTIKELN HANDLAR OM