Wilsheres livsstil - inget problem för Hodgson

Av: Jasmin Frljevic

Publicerad:

Förbundskaptenen har själv rökt vattenpipa - gillade inte det

Jack Wilshere.
Foto: TT
Jack Wilshere.

Wilshere bröt mot klubbens rökförbud för tredje gången.

Nu ger förbundskaptenen, Roy Hodgson, sin syn på händelsen.

– Så vitt jag vet är det ett ärende för klubben, säger Hodgson till The Telegraph.

En bild publicerades förra veckan där Arsenals Jack Wilshere håller en vattenpipa i handen. Några dagar senare bad han om ursäkt till klubben för att ha rökt för tredje gången.

Nu kommenterar den engelska förbundskaptenen Roy Hodgson händelsen.

– Så vitt jag vet är det ett ärende för klubben och jag tycker Arsene har skött situationen mycket, mycket bra, säger Hodgson till The Telegraph.

– Jag vill bara fokusera på att få Wilshere att prestera som han gjorde i höstas, då han var helt fenomenal.

"Jag är inte så säker"

Förbundskaptenen tycker däremot att röka vattenpipa inte är så farligt. Som en före detta cigarr rökare erkänner han att han själv provat att röka vattenpipa.

– Jag tyckte det var fullständig nonsens, jag förstår inte varför man röker det förutom den svaga fruktiga smaken i munnen efteråt. Jag trodde rökning av tobak var rökning och vattenpipa vatten med smak, säger Hodgson och fortsätter:

– Jag är inte så säker på att det innehåller nikotin.

Inte ett skott på mål sedan nyårsdagen

Hodgson berättade även i en intervju för AP hur han planerar på att använda Manchester Uniteds Wayne Rooney under EM-kvalet i slutet på nästa månad. Rooney som under van Gaals ledning fått ta ett kliv tillbaka i planen. Och bara mäktat med att avlossa ett skott mot mål under 2015.

– Han är väl en målskytt? Man vill alltid se sin målskytt i och omkring straffområdet. Om du har många målskyttar så förstår jag om han spelas längre bak i banan. Men han är en av våra bästa målskyttar i kvalet och är bara några mål i från att bli den bästa målskytten i Englands historia, säger Hodgson.

Vill ge Kane chansen

När han fick frågan om Tottenhams succéanfallare bekräftade han att han är nöjd över vad han sett.

– Är han värd en plats i truppen? Det måste han bevisa. Men för att göra det måste han få chansen. Jag är beredd att ge honom chansen när hans nuvarande form visar att han har gjort sig förtjänt av en plats hos oss, Hodgson till AP.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN