Bomberna i Hamréns nya kvaltrupp

FOTBOLL

Alexander Farnerud får chansen i det svenska landslaget men kan tvingas lämna återbud direkt.

30-åringen skadade sig i matchen inför EM-kvalsamlingen.

– Det vore väldigt tråkigt, säger Erik Hamrén.

Serie A-svenskarna Alexander Farnerud och Robin Quaison får chansen till EM-kvalet mot Moldavien den 27 mars. Kanske. Den förstnämnda skadade sig i senaste matchen med Torino och kan tvingas lämna återbud när landslagschansen äntligen kom igen.

– Alexander gick ut skadad i går i matchen i Europa League och första prognosen i natt var att han skadat en sena i knäet. Hur allvarligt det är vet vi först i helgen, säger Hamrén.

Förbundskaptenen är också orolig för att återbudet ska komma omgående från 30-åringen.

– Jag tycker han vore väldigt spännande att se. Det vore väldigt tråkigt om han tvingades lämna återbud.

De petas av Hamrén

Serie A-duon petar namn som Nabil Bahoui och Alexander Kacaniklic. Mycket beroende på dagsform enligt Hamrén.

– Robin kommit in mer och mer, de senaste fem matcherna hans klubb spelat har han startat i tre. Han har kvalitéer jag tycker är väldigt, väldigt spännande att få se. Han har några landskamper med oss tidigare under januari då gjorde ett väldigt bra intryck också.

– Vi har ett antal spelar av ungefär samma kvaliréer och egenskaper på ungefär samma position. Då får man lite på dagsformen, om man uttrycker sig så, och då tänker jag på Nabil som inte är med. Alexander Kacaniklic är samma sak. Det är lite samma typ av spelare men Nabil har haft en jobbig vår med skador och sjukdomar. Han fick en känning i matchen senast och jag bedömer andra före. Det är samma med Alexander, de senaste sex matcherna har han gjort två inhopp.

■ ■ ■

Svenska U21-truppen? Kolla här!

ARTIKELN HANDLAR OM