Chelsea FC

Serieledande Chelsea rycker ifrån i tabellen

Av: 

Emelie Fredriksson

Ivanovic fixade segern åt Chelsea.
Ivanovic fixade segern åt Chelsea.

FOTBOLL

Manchester City tappade poäng.

Därmed rycker serieledande Chelsea i tabelltoppen efter 2-1 mot Aston Villa – och leder med sju poäng.

– Vi måste vakna upp och göra jobbet nu innan det är för sent, säger Citys Samir Nasri.

Manchester City var på väg mot en dundersmäll mot bottenlaget Hull City. Men på tilläggstid lyckades tabelltvåan kvittera till 1-1, genom James Milner.

Vändningen till trots – poängtappet innebär att fem poäng blev sju upp till serieledande Chelsea som vann sin match mot Aston Villa.

– En väldig besvikelse, vi var inte bra nog men vi försöker förbättra vårt spel. All respekt för Chelsea, men de kan också tappa poäng. Vill vi bli mästare måste vi fånga in de så snart som möjligt, säger Nasri till klubbens hemsida.

Blixtsnabb kontring

Chelsea rivstartade i sin match mot Aston Villa. Redan efter åtta minuter gjorde Eden Hazard 1-0 efter en blixsnabb kontring. I början av den andra halvleken fick Aston Villas snustorra måltorka se sitt slut. Efter nästan elva mållösa timmar kvitterade 22-årige dansken Jores Okore inför en lyrisk hemmapublik. Målet var lagets första sedan den 20 december.

Men Chelsea hittade målet igen. I den 66:e minuten pangade Branislav Ivanovic in 2-1 på halvvolley – och rycket i tabelltoppen var ett faktum.

– Såklart en väldigt viktig seger för oss. Det här var en väldigt svår match och förr eller senare skulle de ju göra mål, det gjorde de i dag. Jag gillade inte början av den andra halvleken, men annars hade vi kontroll, säger José Mourinho.

"Gillar det"

Manchester Citys poängtapp lade managern inte allt för mycket krut på.

– Jag gillar det, men det var inte något jag tänkte på i dag. I det läget vi befinner oss i nu behöver vi inte tänka på andras resultat utan bara vinna våra matcher. 

Chelseas nyförvärv Juan Cuadrado byttes in med elva minuter kvar av ordinarie matchtid och fick därmed sina första minuter i Chelseatröjan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte PSG–Manchester City i kväll – se alla Champions League-matcher på C More

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Chelsea FC