Premier League

Coutinho sköt Liverpool vidare

Av: 

Robert Rosén

FOTBOLL

Fjärde ramträffen gick i mål

Liverpool sköt i stolpen eller ribban fyra gånger under mötet med Bolton. Den fjärde gången gick bollen i mål och Philippe Coutinho kunde skjuta Liverpool vidare i den 91:e minuten.
– Han är på väg att bli en spelare i världsklass, säger Liverpools manager Brendan Rodgers till klubbens hemsida.

Det var Bolton som tog ledningen i returmötet med Liverpool i FA-cupen. I den 59:e minuten rullade 36-årige Eidur Gudjohnsen in ledningsmålet för Bolton och det såg länge ut att räcka för att ta Championshipklubben vidare. Detta sedan Martin Skrtel sträckt ut ett ben framför Zach Clough och domaren blåst straff.

Bolton med en man mindre

Liverpools numerära överläge, sedan Neil Danns fått sitt andra gula kort i 66:e minuten, skulle dock till slut ge laget segern.

– Jag tyckte att domaren förstörde en väldigt bra match. Jag förstår att han visades ut, det är ett gult kort men det första är inte det, säger Boltons tränare Neil Lennon till Daily Star.

Liverpool hade haft ett stolpskott redan i den första halvleken och i den andra skulle de träffa virket två gånger till. I den 86:e minuten kunde dock Liverpool slutligen få in en kvittering. Detta sedan Emre Can chippat bollen över försvaret, där en framstörtande Raheem Sterling klippte in kvitteringen.

– Han är ett barn som kommer att bli en stor spelare för sitt lag, men även för Tyskland, säger Brendan Rodgers angående Emre Can till Liverpools hemsida.

Ribba in

När matchen såg ut att lida mot förlängning så klev Philippe Coutinho fram. Mittfältaren drev inåt banan och klippte till utanför straffområdet. Bollen dalade över Andy Lonergan i Boltons mål och gick via ribban in. Via sina fjärde ramträff kunde Liverpool äntligen se bollen gå i mål och fastställa slutresultatet till 2-1.

– Han kommer att bli en spelare i världsklass under de kommande åren, säger Rodgers till Liverpools hemsida.

I den femte rundan av FA-cupen ställs Liverpool mot Crystal Palace.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League