Barcelonas nya La Masia-succé

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Legendaren dubbelpetad för första gången på tio år

För första gången på tio år fick Xavi inleda Barcelonas ligasäsong med två matcher på bänken.

Nu är också ett generationsskifte uppenbart.

I första omgången mot Elche blev 18-åringen Munir El Haddadi målskytt och mot Villarreal räddades klubben av 19-årige Sandro.

Foto: AP

Barcelona inledde årets ligasäsong med en 3-0-segern mot Elche där 18-årige Munir El Haddadi blev yngste spelare någonsin att göra mål i sin debut för klubben.

Fick chansen igen

– Jag är väldigt nöjd med min debut, med laget och med mitt mål. Det är en ära att göra mål är på Camp Nou, att spela bredvid Messi, allt, sa Munir i spansk tv.

I den andra omgången mot Villarreal fick Munir återigen chansen från start av tränaren Luis Enrique men det slutade inte med samma succé. Istället var Barça riktigt illa ute med bollar dansande på egen mållinje.

Efter timmen spelad fick Munir kliva av och ersattes av Neymar. Men det var en annan inhoppare som skulle bli avgörande.

Mål efter tolv minuter

Efter 70 minuter fick anfallaren Sandro göra sin tävlingsdebut för Barça när han ersatte Pedro. Tolv minuter senare låg bollen i nätet.

Leo Messi stod för förarbetet och serverade 19-åringen ett öppet mål som Sandro knappast kunde missa. Målet blev matchens enda och räddade hem tre poäng åt Barcelona.

– Jag är väldigt lycklig över mitt mål och hela lagets hårda arbete. Det var ett fantastiskt förarbete av Messi, säger Sandro.

Samtidigt som de nya talangerna från akademien La Masia presenterar sig är en annan gammal legendar på väg ut. För andra matchen i rad förpassades Xavi till bänken och först efter 74 minuter fick 34-åringen jogga in istället för 21-årige Rafinha.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga