AIK:s glädjebesked – Bahoui förlänger

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Guldchansen är borta och Europaplatserna kan glida AIK ur händerna.

Men här kommer ett glädjebesked för de svartgula.

Landslagsspelaren Nabil Bahoui, 23, har förlängt sitt kontrakt till vintern 2016.

AIK har haft en riktigt tung höst så här långt. Förluster på rad i september gör att man nu i stället för att kämpa om guldet får hoppas kunna säkra en plats i Europaspelet nästa år.

Till råga på allt kan MFF i dag säkra guldet på AIK:s hemmaplan.

Så med andra ord är det läge för en glad nyhet för alla AIK-supportrar. Något som Björn Wesström och Nabil Bahoui i dag kan presentera. Den eftertraktade landslagsmannen har nämligen förlängt sitt kontrakt (som gällde till nästa sommar) ytterligare ett och ett halvt år till den 31 december 2016.

Slipper sälja som Bosman

Därmed undanröjer klubben hotet om att behöva sälja sin guldklimp billigt eller i värsta fall till och med släppa som Bosman-fall.

– Nabil har utvecklats till en tongivande spelare i AIK och Allsvenskan och han har med det tagit klivet in i A-landslaget. Dessa faktorer tillsammans med hans ålder och egenskaper gör att Nabil har en stor försäljningspotential. Att AIK och Nabil nu är överens om ett avtal som sträcker sig över 2016 är enormt glädjande, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

Nabil Bahoui:

– Jag är glad över att förlänga med AIK och jag trivs i klubben. Det här var bäst både för klubben och för mig.

Nabil Bahoui debuterade i Erik Hamréns "riktiga" landslag under förra samlingen och finns även med i truppen till mötet med Ryssland kommande vecka.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.