Strandberg nära Dortmund

Häcken uppges få 25 miljoner för talangen

1 av 2 | Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN
Carlos Strandberg.

GÖTEBORG. BK Häcken hakar på i guldstriden. 
Samtidigt säljs jättetalangen Carlos Strandberg, 18, till Borussia Dortmund för upp emot 25 miljoner kronor. 
– Det är väldigt nära en övergång, ja, säger sportchefen Sonny Karlsson.

Carlos Strandberg skulle ha startat mot Djurgården i går kväll. Men när spelaren dök upp på Gamla Ullevi 90 minuter före avspark saknade han plötsligt energi och ville inte spela. 
– På träningen i går (läs; i söndags) var han positiv och glad och allt såg bra ut. Men när han kom till samlingen kände han sig inte redo. Det finns rykten hit och dit, men vi gick inte in mer på det. Vi får ha respekt för en ung människa som har mycket att fundera på. Är man inte i balans ska man inte spela, säger tränaren Peter Gerhardsson.

Total prislapp: 25 miljoner

BK Häcken har under de senaste dagarna förhandlat intensivt med den tyska storklubben Borussia Dortmund och nu är affären i praktiken i hamn, enligt Sportbladet källor.

Den omedelbara övergångssumman för ett av svensk fotbolls största framtidshopp ligger på cirka 14 miljoner kronor.

Men beroende på antalet matcher Carlos Strandberg spelar för sitt nya lag så kan den totala prislappen landa på 25 miljoner kronor. 
– Vi kommenterar inte vem vi förhandlar med eller vad vi får. Det gör vi först när något är klart. Och jag tror att allt är löst före helgen, säger sportchefen Sonny Karlsson och fortsätter: 
– Jag tycker det var bra att Carlos sa ifrån i dag. Vi vann matchen (2-1) tack vare att han klev av. Jag kan förstå att han inte orkar spela boll nu.

Enligt Sportbladets uppgifter från BK Häcken-lägret så har Strandberg mer eller mindre forcerat fram en övergång. Han har varit oerhört tydlig med att han ska flytta i sommar.

Kontrakt över fyra eller fem år

– Ja, det kan man säga. Det är en jävla skillnad i löner och annat på andra ställen. Hur ska vi kunna stå emot det? Eller ska vi det? Ska man stå där och säga nej till spelare som kan göra sig pengar för livet? Sedan är det olika situationer. Simon Gustafson är lika talangfull men väljer att inte springa direkt. Men Carlos är så sugen, säger Sonny Karlsson.

Om allt går enligt planerna läkarundersöks Carlos Strandberg på plats i Tyskland på onsdag och skriver sedan på ett kontrakt som löper över fyra eller fem år.

Spelarens rådgivare, advokat Carl Fhager, avböjer att kommentera uppgifterna.  

ARTIKELN HANDLAR OM

BK Häcken