”Prijovic spelar inte mer i Djurgården”

FOTBOLL

Agenten till attack mot klubben

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
Alexandar Prijovic.

Aleksandar Prijovic är "extremt frustrerad" över sin situation i Djurgården – och enligt agenten Freddy Ferreira kommer schweizaren inte spela något mer i klubben.

– Han kommer aldrig bära Djurgårdens tröja igen, säger Ferreira till Fotbolldirekt.se

Sportchefen Bosse Andersson är helt oförsteånde till utspelet.

Sedan Pelle Olsson kom till Djurgården har Aleksandar Prijovic fått nöja sig med att vara tredjeanfallare bakom Erton Fejzullahu och Amadou Jawo.

Nu har han ledsnat, menar agenten Freddy Ferreira.

Till Fotbolldirekt.se säger han att klubben lovat att bryta 24-åringens kontrakt om en annan förening visade intresse för honom – men att sportchefen Bosse Andersson inte hållit avtalet när en utländsk klubb nyligen hörde av sig.

– Han kommer inte spela mer, han kommer aldrig bära Djurgårdens tröja igen. De har sagt två-tre gånger nu, den första gången redan innan säsongen, att de är beredda att bryta hans kontrakt. Nu har de plötsligt ändrat sig, säger Freddy Ferreira.

Ett påstående som Bosse Andersson tillbakavisar.

– Det är helt falska påståenden, jag är helt oförstående till dem, säger han till Sportbladet.

Vad är falskt?

– Att vi har lovat att han ska gå fritt.

"Kommer inte spela matcher"

Prijovic kom till Djurgården förra sommaren när Per-Mathias Högmo var tränare, något som enligt agenten innebar att han gick ner mycket i lön jämfört med tidigare.

Ferreira är stark kritisk till Djurgårdens ledning.

– Prijovic kommer träna med klubben, men inte spela matcher. Bosse vill inte ha honom, tränaren vill inte spela honom. Vi ser ingen annan lösning. Han är snart 25 år och hans marknadsvärde bara sjunker om han är kvar här, säger Freddy Ferreira.

Bosse Andersson:

– Vår relation är med Aleksandar Prijovic är god och vi har haft kontinuerliga träffar. Det är självklart så att han inte varit nöjd med speltiden och det är någonting som vi har hanterat. Jag känner att vi har haft en bra diskussion.

"Öppen för allt"

Aleksandar Prijovic har flera gånger under säsongen gjort klart att han är missnöjd med sin sits i Djurgården. Efter bortamatchen mot Falkenberg förklarade han att "han inte är i Sverige för att sitta på bänken" och efter förlusten senast mot Häcken gick han till attack igen.

– Jag är extremt frustrerad. Jag är öppen för allt, sa Prijovic till Sportbladet då.

Aleksandar Prijovic är struken ur truppen till kvällens retur mot Häcken i Göteborg. Anledningen ska vara magsjuka.

– Han är sjuk och behövde ha läkarvård i dag, säger Bosse Andersson.

Tabellsjuan har precis lånat ut anfallskollegan Erton Fejzullahu till Peking i den kinesiska ligan.

ARTIKELN HANDLAR OM