MFF räknar med böter efter bengalerna

FOTBOLL

Fans tände bengaler – tränaren Åge Hareide var irriterad.

Vd:n Niclas Carlnén är rädd att Malmö FF straffas med spel inför tomma läktare.

– Det är ett realistiskt hot på grund av att man brände bengaler i går, säger han till fotbollskanalen.se

Malmö FF stod för en fantastisk insats mot Red Bull Salzburg och kvalificerade sig till Champions League inför ett kokande Swedbank Stadion. Ett avancemang som ger runt 200 miljoner kronor.

Det fanns dock tråkigheter under matchen.

”Helt galet”

I början av andra halvlek tändes några bengaler i MFF:s hemmaklack.

– Helt galet. De hade kunnat förstöra allt för oss. Vi bör stänga ute dem från Champions League-matcherna. De får sitta där ute, sa tränaren Åge Hareide efter matchen, och pekade mot gatan.

Malmö FF riskerar att straffas med böter från Uefa efter den incidenten, det kan röra sig om ett par hundra tusen kronor.

– Även mot Sparta Prag hade vi några sådana här incidenter och om jag minns rätt var det i storleksordningen 100 000 kronor i böter då. Men i går var det ju avsevärt mycket mer brännande, säger Håkan Jeppsson, ordförande i MFF, till TT.

”Vågar inte ens tänka den tanken”

Vd:n Niclas Carlnén är orolig att straffet blir värre än bara böter. Till fotbollskanalen menar han att det kan bli spel inför tomma läktare på Swedbank Stadion.

– Ja. Jag tror att det är ett realistiskt hot på grund av att man brände, säger han.

Det skulle få flera konsekvenser för klubben.

– Ekonomiska konsekvenser så klart, men framför allt för laget som spelar om de inte får det stödet som de borde ha, säger Niclas Carlnén.

"Är ett skräckscenario"

Majoriteten av publiken buade åt personerna när bengalerna tändes.

– Det är det som krävs för att det ska bli ett tryck mot de här enskilda individerna, för det är några få enskilda vi pratar om. För totalt sett är fansen helt fantastiska, säger Jeppsson, som är orolig för säkerhetsrisken.

– Det är ett skräckscenario för mig som huvudansvarig om det skulle ta eld på läktaren när det är så mycket folk. Man vågar inte ens tänka den tanken, säger Håkan Jeppsson

ARTIKELN HANDLAR OM