AIK Fotboll

Borges: ”Mitt fokus just nu är på AIK”

Av: 

Kristopher Karlsson

FOTBOLL

Sportbladet träffar AIK:s VM-hjälte efter succén

Celso Borges är tillbaka på svensk mark efter Costa Ricas VM-­succé.

Alltjämt sugen på att spela fotboll öppnar den ryktesomgärdade ­spelaren för spel mot ­Kalmar i dag.

– Det är här jag spelar. Jag har gett mitt allt för klubben, säger han.

AIK:s costaricanska mittfältare Celso Borges har lagt bokslut för sitt livs äventyr. Vid lunchtid i går landade han på Arlanda flygplats i Stockholm och var trots en lång VM-turnering med två straffavgöranden följt av en flygning över atlanten ­sugen på att spela fotboll.

”På gott humör”

Innan han skulle slänga sig i bilen för att i ilfart ta sig ut till Friends Arena för ­träning med sitt AIK fick Sportbladet en pratstund med den costaricanska ­hjälten. Han säger sig vara redo för spel i kvällens ­hemmamatch mot Kalmar FF.

– Tränaren tar det beslutet, men jag är här och jag är på gott humör så vi får se, säger Borges.

Hur många matcher har du kvar i AIK-tröjan efter det?

– Haha, jisses. Jag vet ­inte. Jag har ett år kvar på kontraktet alltjämt men vad gäller sådant får vi ta senare. I dag är det träning. Vi får se hur det blir.

Är du glad att du använde VM som ett skyltfönster för en framtida flytt?

– Jag är glad över upp­levelsen och vi får se vad som händer. Mitt fokus är just nu här, eftersom det är här jag spelar. Jag har gett mitt allt för klubben.

Satte två straffar

Skyltfönster var det, ja. Borges var, med undantag av avslutade 12 minuterna mot England, delaktig ­under hela mästerskapet för Costa Rica. Ovanpå det satte han sina straffar mot både Grekland respektive Holland.

– Att uträtta något historiskt för sitt land är något som är bortom allt jag ­någonsin drömt om. Jag är mycket nöjd med turneringen vi gjorde och jag är glad för allt stöd vi har fått från hela Sverige, och i synnerhet min klubb AIK. Alla trodde att vi skulle ta noll ­poäng och sedan åka hem igen. Men vi spelade med hjärta och det visade sig bli en fantastisk upplevelse.

Upplevelsen tog slut efter att holländske målvakten Tim Krul räddat två straffar i straffavgörandet i kvartsfinalen. Men inför varje spark var han framme och psykade skyttarna – något han kritiserades för efter matchen.

– Det störde inte mig. Det är en mental aspekt av spelet. Så för mig var det ingen big deal. Jag visste vad jag skulle göra. Men jag förstår hur kritiken mot det kan uppstå. Han förolämpade dock ingen utan spelade sitt spel. Ibland fungerar det, ibland inte.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll