Tele2 Arena

Årets första hemmamatch – då hoppas Nanne på svar

Av: 

Emelie Fredriksson

FOTBOLL

Årets första hemmamatch – då tar Hammarby emot MLS-mästaren LA Galaxy, med storstjärnan Robbie Keane i spetsen.

Inför matchen tittar ­Nanne Bergstrand gärna tillbaka 15 år, då hans ­Helsingborg slog ut Keanes ­Inter ur Champions League.

– Jag tror inte att han kommer ihåg mig…

Hammarby gör i dag årets första hemmamatch på Tele2 Arena. Matchen mot det amerikanska mästarlaget LA Galaxy, med storstjärnan Robbie Keane, ex-bajaren Adis ”Baggio” Husidic och Stefan Ishizaki, blir dessutom ett genrep inför Svenska cupen som drar i gång i helgen.

– Först och främst blir det ju en viss extra känsla att komma tillbaka till hemmaplan. Sedan blir det ju en intressant utmaning att möta de amerikanska mästarna, som har en hel del internationella erfarna spelare.

Nanne Bergstrand satt på läktaren under LA Galaxys träning i går kväll och erkänner att han inte har så bra koll på laget.

Senaste mötet med 34-årige Robbie Keane, MLS mest värdefulla spelare den gångna säsongen, har han dock stenkoll på.

”Han var ny i Inter”

För 15 år sedan slog Berg­strand nämligen ut Keanes Inter ur Champions League med sitt Helsingborg. Efter 1–0 hemma och den bragdartade 0–0-matchen i Italien tog sig HIF till gruppspelet.

– Då var han ny i Inter och höll på att spela in sig. Jag tror inte att han kommer ihåg mig… Sedan dess har jag följt honom under hans år i England och han är en väldigt viktig och skicklig spelare som gör mycket mål, ­säger Hammarbytränaren.

När Keane får frågan om det bittra uttåget från inledningen av hans framgångs­rika karriär drar han på mungiporna.

– Haha, det var länge sedan. Det var ingen bra match för oss.

Hoppas hålla tempot

När duon återigen ställs mot varandra blir det mest intressanta för Nanne Berg­strand att se hur högt tempo Hammarby kan hålla mot ett lag han tror kommer att spela väldigt tempostarkt.

Just tempot är något den allsvenska nykomlingen tränat mycket på under försäsongen.

En försäsong som inte har bjudit på några större överraskningar, enligt tränaren.

– Jag tror inte att jag blivit överraskad av någon spelare, jag har mer förhoppningar om att de ska ta klivet framåt. Vi är bättre än vad vi var förra året, det kan jag säga. Sedan får vi se hur långt det räcker. Den här matchen blir en bra genomkörare.

Fotnot: Hammarby-LA Galaxy sänds på C More Fotboll 19.00 i kväll.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Tele2 Arena

Nanne Bergstrand

MLS, Major League Soccer

Hammarby IF Fotboll