Hedvig Lindahl

Lindahl tillbaka till Algarve cup

Av: 

Samuel Abrahamsson

Hedvig Lindahl blev prisad som årets målvakt under Fotbollsgalan i november 2014.
Hedvig Lindahl blev prisad som årets målvakt under Fotbollsgalan i november 2014.

FOTBOLL

Under onsdagseftermiddagen presenterade Pia Sundhage truppen till Algarve cup som avgörs i Portugal 4-11 mars. Den stora överraskningen var att Hedvig Lindahl, 31, är tillbaka i landslaget.

– Vi vet hur bra Hedvig är och mycket avgör sedan vilken form hon når, säger Pia Sundhage.

VM närmar sig med stormsteg, men innan dess ska Sverige nu spela Algarve cup för att få ihop laget. Hedvig Lindahl som varit skadad sen förra hösten är nu tillbaka i truppen vilket är glädjande.

– Det vi vet är att hon är frisk och har tränat på bra. Det är en sak att träna och det är en liten annan sak att spela matcher. Men det är skönt att hon är tillbaka och nu får vi hoppas att hon prestera också.

Var det självklart att ta med henne?

– Ja för vi gör det för att vi tror att hon kan komma tillbaka och det är inte så att hon ska spela fyra matcher i Algarve.

– Det här är en VM-trupp plus minus några namn. Men sen vet man aldrig vad som händer, jag är lite ledsen över att Lina Hurtig tvingas opereras nu och där missar vi en spelare.

”Har inte så mycket tid”

En annan stor diskussion är vilka två mittbackar som ska spela i landslaget.

– Jag är inte säker på att det är dem bästa utan de två som hör bäst ihop. Vi har inte så himla mycket tid, oavsett vilka det blir så kommer det att bli bra. Vet jag inte efter Algarve så är det inget bra, det vore viktigt att känna för oss alla att veta vilka det blir bra.

Om Algarve säger Sundhage så här:

– Algarve cup är något unikt, världsnationerna är där och vi får spela bra och tuffa matcher. Vi får möta de bästa och det blir tre olika slags matcher vilket är bra.

Sverige är i samma grupp som Tyskland, Brasilien och Kina i Algarve cup och kommer dessutom att spela två träningsmatcher i april på hemmaplan. Den 5 april väntar Schweiz och sedan möter man Danmark den 11 april på Tele2 arena.

– Att få spela matcher är viktigt och spela hemma i Stockholm är jättehäftigt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hedvig Lindahl

Pia Sundhage

Damlandslaget i fotboll