Gerrard på läktaren – då kom nytt drömmål

FOTBOLL

Tänkte efterträdaren slog till igen

Ny seger för ligans formstarkaste lag.

Då hyllas ”kaptenen” Jordan Henderson.

– Han lyfter med bindeln runt armen, säger Daniel Sturridgde.

Ända sedan Steven Gerrard gav beskedet att han lämnar Liverpool i sommar har debatten gått varm och vem som ska ta över kaptensbindeln från legendaren.

Jordan Henderson har pekats ut som den naturlige efterträdaren men delar av supportrarna har uttryckt tvivel och undrat om 24-åringen verkligen är kaptensmaterial.

Drömmål igen

Han har svarat – genom att visa upp en strålande form.

I stormatchen mot Manchester City i helgen stod Henderson för ett drömmål och i går, mot Burnley, slog han till igen. Det var i den 24:e minuten som mittfältaren drog till med högern och fick på ett skott som borrade sig in i ena hörnet fram till 1-0, varpå Steven Gerrard applåderade från läktarhåll.

Efter paus stod Henderson för en ny fin prestation när han hittade Daniel Sturridges panna med ett perfekt inlägg fram till 2-0.

”Höjer sig”

Efter matchen hyllas den vikarierande – och potentiellt framtida – kaptenen av sin lagkamrat.

– Henderson höjer sig i match efter match. Han lyfter med bindeln runt armen och tar ett stort ansvar, säger Sturridge i Viasat.

Liverpool har nu tagit 29 poäng av de senaste 33 möjliga, är ligans formstarkaste lag, och fortsätter nu jakten på Champions League-platserna. Två poäng skiljer upp till fyran Manchester United, och ytterligare en till trean Arsenal.

– Vi är tillbaka på vår högsta nivå. Nu gäller det att hålla den hela vägen in i mål, säger Henderson.

ARTIKELN HANDLAR OM