Klippte sig som Zlatan – det fick han ångra

FOTBOLL

Skolan gillade inte 11-åringens nya frisyr

Joe Head, 11, kopierade sin idol Zlatan Ibrahimovics frisyr och gick till skolan.

Dagen efter kom ett brev från skolan där familjen upplystes om att frisyren var ”opassande” och hade "kopplingar till drogmissbruk”.

– Det är absurt. Jag blev upprörd, säger mamman.

Zlatan Ibrahimovic har många supportrar runt om i världen, bland annat i Storbritannien. 11-årige pojken Joe gillar Zlatan så pass mycket att han ville klippa sig som sin idol – mamma Mandy godkände.

– Joe är en 11 år gammal kille som gillar fotboll och rugby. Han är en typiskt sportig kille men han gillar också mode och byter alltid frisyr, säger mamman till Daily Mail och fortsätter.

– Han bestämde sig förra veckan för att han ville ha hästsvans och jag såg inga problem med det. Jag frågade honom varför han ville ha det och då visade han mig en bild av Ibrahimovic och sa att han ville ha håret som honom.

”Blev stötande”

Mamma Mandy säger att hon inte trodde att det skulle bli några problem att komma till Pope Paul Catholic School utanför London med den nya frisyren.

Men redan dagen efter kom ett brev från skolan. I brevet skriver rektor Helen Lines att frisyren är ”opassande” och har ”kopplingar till drogmissbruk”.

Mandy säger även att hon är förvånad över skolans svar om drogmissbruk då Zlatan Ibrahimovic aldrig varit förknippad med droger.

– När jag fick brevet tyckte jag att det var skrattretande. Att koppla ihop en 11-åring med drogmissbruk på grund av hans frisyr är absurt. Jag blev upprörd över att de nämnde drogmissbruk och min sons namn i samma brev och det blev stötande. Det är en bra skola i ett fint område där det inte finns några sådana problem. Det är helt över gränsen, säger Many.

Ber om ursäkt

Elvaårige Joe gick tillbaka till skolan dagen efter – utan Zlatans frisyr. I ett uttalande utvecklar rektor Lines:

– Skolan skickade en artig begäran till Josephs föräldrar angående hans utseende. Jag är ledsen om detta brev har orsakat någon oavsiktlig anstöt. Vi diskuterar gladeligen direkt med föräldrarna.

ARTIKELN HANDLAR OM