”Vi hör hemma i Champions League”

FOTBOLL

Conte gjorde sin första presskonferens

Foto: AP
Antonio Conte ska ta tillbaka Chelsea till toppen.

Förra säsongen slutade Chelsea på en tiondeplats.

Nu ska de tillbaka till toppen.

– Jag hoppas vi kan överraska folk – att där är en liten flimrande låga som kan växa till ett flammande inferno, sa Antonio Conte på sin första presskonferens.

När José Mourinho höll sin första presskonferens som Manchester United–manager fick han svara på frågor kring Ryan Giggs och Wayne Rooney.

För Antonio Conte var det likartat, när italienaren under torsdagen höll sin första presskonferens som Chelsea-manager. Han fick svara på frågor om en viss klubbikon – nämligen John Terry.

– Han är vår kapten. Han har en fantastisk personlighet och jag gillar att prata med honom. Han kan klubben och dess själ. För mig kommer han vara en viktig spelare. Han kommer fortfarande vara kapten. Alltid.

”Managern är en skräddare”

Som tränare har Antonio Conte gjort sig känd för att spela med trebackslinje och det var därför inte särskilt förvånande att han fick svara på hur han tänker sig att han ska formera Chelseas försvar.

– Jag letar efter den bästa positionen för spelarna. I Italien gillade jag att säga att managern är skräddare och att han måste sy den bästa klänningen för laget. Du måste respektera deras karakteristisk. Du måste respektera deras färdigheter, sa Conte innan han fortsatte:

– Förr i tiden påbörjade jag min tid i klubbar med en idé men sen förändrades jag. En trebackslinje är inte viktigt – själen är det viktiga.

”Vi måste fajtas om titeln”

Det mest återkommande var dock att italienaren gör entré i Premier League. En liga som han benämnde som den svåraste i världen.

– Ligan är väldigt svår. Där är sex eller sju lag som kan vinna titeln. Det är en situation som upphetsar mig. Förra säsongen var en dålig säsong, det vet vi. Men vi måste tänka på nuet och arbeta hårt varje dag, det är det viktiga, förklarade han och fortsatte:

– Vi måste fajtas om titeln. Vi hör hemma i Champions League och vi måste ta oss tillbaka dit.

Italienaren försökte sedan att beskriva det hela:

– Jag hoppas vi kan överraska folk – att där är en liten flimrande låga som kan växa till ett flammande inferno.

Antonio Conte kommer närmast från jobbet som italiensk förbundskapten, vilket avslutades med kvartsfinaluttåget i EM.

ARTIKELN HANDLAR OM