”Kommer inte gå in med extrastöd”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

ÄFF får inget mer ekonomiskt stöd

Framtiden för Ängelholm är oviss.
Foto: Bildbyrån
Framtiden för Ängelholm är oviss.

Kommunen är fortfarande ovetande om Ängelholms FF:s framtid.

Klart är i alla fall att klubben inte kommer få något mer ekonomiskt stöd.

– Vi har redan gjort insatser då vi betalat ut hela årets sponsorbidrag i förskott och skötselbidraget, där vi gett ett förskott för det tredje kvartalet, säger kommunalrådet Lars Nyander (S).

De ekonomiska problemen har försatt Ängelholms FF i ett läge där klubben står på randen till konkurs. Under gårdagen kom också klubben med dubbla besked om vad som gäller.

– Det är ju jättetråkigt såklart. Tyvärr är detta ju inget nytt. Vi har ju suttit i liknande situationer ett flertal gånger. Jättetråkigt när en av våra duktiga föreningar hamnar i ett sånt här läge, säger kommunalrådet och kommunstyrelsens ordförande Lars Nyander (S).

”Inte kontaktat oss”

Under fredagsmorgonen hade Nyander kallat till ett extrainsatt möte med anledning av gårdagens händelser. Den fortsatta oklarheten gör dock att kommunen inte kan agera.

– Den första frågan som måste hanteras är de dubbla budskapen. Först meddelade de om konkurs och sen att det inte blir konkurs. Just nu vet vi ju inte. Det är ju den första frågan som måste hanteras, vi måste veta vilket som gäller. Det får vi reda på här under dagen. Sen är det att säkra upp barn– och ungdomsidrotten. Vi kommer agera för att stötta dem. Vi ligger i beredskap kan man väl säg, beroende på vad det kommer för besked.

Ängelholms FF har enligt Lars Nyander inte heller varit i kontakt med kommunen.

– Det är ju faktiskt ingen från föreningen som hört av sig till oss. Utan vi måste höra av oss till dem. Det är lustigt att de går ut med dubbla budskap i tidningarna och inte kontaktar oss. Vi måste ta reda på vad som gäller för att gå vidare hur vi ska jobba.

”Vi måste få besked”

Klart är i alla fall att den konkurshotade klubben inte kommer få något mer ekonomiskt stöd utav kommunen.

– Det jag kan säga är att vi inte kommer gå in med extrastöd i föreningen. Vi har redan gjort insatser då vi betalat ut hela årets sponsorbidrag i förskott och skötselbidraget, där vi gett ett förskott för det tredje kvartalet. Vi försöker hantera som vi kan och försöker hjälpa på de sätt vi kan. Vi kan inte motivera att vi ska ge resurser för en elitsatsning. Det gör vi inte för någon annan förening heller. Utan vi värnar om barn- och ungdomsidrotten, vilket vi även kommer ta ansvar för. Vi har försökt justera så mycket vi kan för att tillmötesgå de här ekonomiska problemen men någonstans måste vi säga att ”nej, det här går inte”. Men bollen ligger hos föreningen. Vi måste få besked vad som gäller.

Ordföranden Sten–Inge Fredin sade i går att spelarna kommer att försätta klubben i konkurs efter morgondagens match mot IK Sirius.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.