Vd:n avgår efter Sunderlandskandalen

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Adam Johnson.
Foto: TT
Adam Johnson.

Sunderland hamnade rejält i blåsväder när det uppdagades att Adam Johnson fått spela, trots att klubben visste om hans brott.

Under tisdagen meddelade klubben att vd:n Margaret Byrne avgår.

Sunderland-VD:n Margaret Byrne fick utstå hård kritik efter att det blev känt att klubben vetat om gripandet av Adam Johnson. Och trots det låtit spelaren spela vidare i nästan ett år trots vetskapen om Sunderlandsspelarens brott.

Adam Johnson dömdes senare av rätten för sexuella övergrepp mot minderårig och fick sparken från klubben.

Sunderland erkänner nu deras felbeslut i fallet, och den ifrågasatta VD:n tar den stora smällen, då hon avgår från sin post enligt ett uttalande som Premier League-klubben publicerade på sin hemsida under tisdagen.

"Fansen har all rätt att vara arga"

"Margarets intentioner har alltid varit för klubbens bästa, men det har uppdagats i klubbens interna utredningar att Margaret gjort ett fel i detta fall" , skriver Sunderland, som också meddelar att man "gjort en genomgående utvärdering av klubbens beslutsfattandeprocess för att uteslutna liknande misstag i framtiden".

Uttalandet fortsätter med en ursäkt till den minderåriga supporter och hennes familj följt av ett sista stycke där man skriver att "Adam Johnson ljög för klubben och för fansen, som har all rätt att vara arga över detta. Lärdomar har tagits och vi hoppas att klubben och supportrarna kan gå vidare från detta enade."

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.