”Hade varit fantastiskt för Premier League”

FOTBOLL

Legendarerna pekar ut bästa klubbarna för Zlatan

1 av 3 | Foto: Rio Ferdinand.

Ropen för Zlatan Ibrahimovic till Premier League ökar i styrka.

– Han hade passat i Chelsea, säger Glenn Hoddle.

– Han hade gett Arsenal en mentalitet som saknas där i dag, säger Rio Ferdinand.

Zlatan Ibrahimovic sköt Chelsea ur Champions League när PSG reste till London för returmötet av åttondelsfinalen. Svensken spelade fram Adrien Rabiot till parisarnas 1-0-mål innan han själv satte spiken i kistan, PSG:s 2-1-mål, i den andra halvleken.

Zlatans insats mot det engelska motståndet stod i centrum när PSG nu beger sig till kvartsfinal.

Till sommaren vill dock engelska experter ha honom till Premier League.

– Om han är på fri transfer så hade jag älskat att se honom spela i Premier League. Det hade varit fantastiskt för den engelska ligan, säger Glenn Hoddle i BT Sports sändning enligt Goal.

”En underbar spelare”

Hoddle är själv en legendar i Tottenham efter 12 säsonger i klubben och har tränat bland annat Chelsea, Tottenham och det engelska landslaget. Han tycker att Zlatan är bättre än någonsin:

– Jag tror att han spelar lite mindre komplicerat nu när han är 34 år gammal. Han spelar bollen lite tidigare och tar inte lika många touch på bollen. Han är i ett lag som just nu som skapar mycket åt honom.

Vad gäller destination är det två platser som Hoddle tycker att Zlatan hade gjort nytta.

– Jag tror att han hade passat i Arsenal. Jag tror att han hade passat i Chelsea. Vill man spela ett presspel, som i Manchester City med Pep Guardiola på väg in, hade han förmodligen inte passat in. Men han är en underbar spelare, säger han.

”Gjort det mer än någon annan”

Manchester United-profilen Rio Ferdinand satt också i BT-studion. Han riktar in sig på en destination specifikt för Zlatan:

– Om vi pratar om Arsenal så hade han gett dem en mentalitet som saknas där i dag. En mentalitet av att gå hela vägen och vinna titlar. Det har han gjort mer än någon annan, säger Ferdinand.