Halmstad vann igen i allsvenska jakten

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

Halmstad jagar Sirius i superettantoppen – och en allsvensk direktplats rycker allt närmare. Segern mot Degerfors borta på Stora Valla skrevs till 2–0.

Mittfältaren Alexander Henningsson fick in bollen efter en tilltrasslad situation efter 25 minuter och Sead Haksabanovic fick drömträff från 25 meter vilket gav 2–0 i tredje tilläggsminuten.

Med de tre poängen befäste Halmstad sin andraplats i tabellen och är en bakom ledande Sirius. Viktigare var att Halmstad drygade ut försprånget till AFC United på kvalplatsen till fyra poäng. Sex omgångar återstår.

Tungt för Degerfors

Degerfors har ett annat kvalstreck, det nedre, att tänka på. Laget ligger just ovanför strecket till lagen som måste kvala för att hänga kvar och det är tre poäng till Syrianska närmast under kvalstrecket. Syrianska förmådde inte närma sig Degerfors efter förlust med 1–2 borta mot mittenlaget Åtvidaberg. Åtvidaberg fick Månz Karlsson utvisad i slutet vid 1–1, men vann ändå sedan vänsterbacken Kevin Deeromram slagit in ett inlägg som styrdes i eget mål av en Syrianska-spelare.

TT

Publicerad: