"Känns som att vi måste göra två-tre mål för att vinna"

FOTBOLL

Hammarby kan inte hålla nollan

Hammarby kan inte hålla nollan.
Det här var sjunde raka matchen med insläppt mål.
– Då tar man inga trepoängare. Det känns som att vi alltid måste göra två-tre mål för att vinna, säger Philip Haglund.

Ledningsmålet var en perfekt Philip Haglund-aktion. Rivjärnet vågade pressa högt, läste Robin Tranbergs riskfyllda kortpassning och snodde åt sig bollen.

– De höll på så hela matchen, och jag kände att det gick att läsa det. Jag fick en bra touch med mig framåt och kom på för sent att jag kanske borde ha passat Alex, säger Haglund.

"Taktiskt disciplinerade"

I stället lunkade han fram till straffområdet och dunkade in 1–0 förbi Tommy Naurin.

– Han stod lite fel så det var bara att dra in den med en bredsida. Skönt, såklart, men jag vill att vi ska vinna matcherna.

Vilket Hammarby har svårt med. Enligt Haglund beror det i första hand på det övermodiga försvarsspelet.

– Vi måste vara mer taktiskt disciplinerade. Vi kanske borde ligga kvar mer fler spelare i defensiven, för när de vinner bollen får de hela tiden kontra mot oss.

"Vi bjuder på för mycket"

Det var också efter en rapp spelvändning – när ett oorganiserat Bajen inte hängde med – som Runar Már Sigurjonsson lyckades skicka in kvitteringen.

– Vi måste ju hålla nollan om vi ska lyckas vinna matcher. Nu krävs det att vi gör två-tre mål per match för att vinna. Då tar man inga trepoängare, säger Haglund och fortsätter:

– När matcherna står och väger så bjuder vi på för många kontringar.

"Trepoängarna måste in"

Hammarby har på säsongens sju första matcher inte hållit nollan vid ett enda tillfälle. Även tränaren Nanne Bergstrand betonade att det fordras ett noggrannare försvarsspel framöver.

– Vi tappar koncentrationen för lätt på grund av felaktigt beslutsfattande. Vi får nog komma in i ett trepoängsstim (om Hammarby ska fajtas högre upp i tabellen). Det är trepoängarna som måste komma in.

Se målen här! (Extern länk)