Schweinsteiger bröt ihop inför avskedet

FOTBOLL

EM 2016 blev Schweinsteigers sista mästerskap

1 av 6 | Foto: Bastian Schweinsteiger farväl av tolv långa landslagsår.

Här tar Bastian Schweinsteiger farväl av tolv långa landslagsår.

Den 32-årige veteranen bröt ihop till hyllningarna inför avskedsmatchen.

"Det har varit en sådan ära. Jag hoppas att vi ses igen", sa han till den tyska publiken.

Bastian Schweinsteiger har hunnit bli 32 år och i klubblaget är det just nu inga muntra toner kring tysken, som hamnat i frysboxen under José Mourinhos ledning.

Samtidigt som han hänger löst i klubblaget var det ikväll dags för veteranen att ta farväl av landslaget.

"Betyder mycket"

Inför den 121:e och sista matchen, landskampen mot Finland, hyllades Schweinsteiger med långa applåder, tal och blommor på planen. Den tyska publiken, och Schweinsteiger själv, fick också se en film från spelarens framgångsrika karriär.

Mittfältaren bröt ihop till de kärleksfulla hyllningarna och fick länge torka tårarna som rann längs kinderna.

"Det betyder så mycket att ni är här idag. Det har varit en ära att spela för Tyskland och inför er supportrar. Jag känner en sådan djup tacksamhet och hoppas att vi på ett eller annat vis ses igen. Tills dess önskar jag landslaget all lycka", sa han med darrig röst i sitt avskedstal från planen.

VM 2014 höjdpunkten

Schweinsteiger har sju stora mästerskap med Tyskland bakom sig med VM-guldet 2014 som största framgång. Inför avskedsmatchen skrev han ett långt brev riktat mot fansen.

"De senaste två åren har jag fått möjligheten att leda det här laget som kapten, och det har varit väldigt speciellt för mig att bära den bindeln", skrev Schweinsteiger i brevet.

"Idag kan jag med enkelhet säga att jag har uppfylld långt mer än jag kunnat drömma om som barn. Det gör mig både glad och stolt. Jag kommer att lämna planen med ett gott samvete."

Schweinsteiger byttes ut i den 68:e minuten och Tyskland vann med 2-0.

ARTIKELN HANDLAR OM