Chelsea, Arsenal, Man Utd och... Östersund?

FOTBOLL

Everton vann knappt mot allsvenska nykomlingen

Foto: Här gör Ronald Mukiibi 1–0 på Everton.

I luckan mellan mötena med Chelsea, Arsenal och Manchester United klämde Everton in en extra match.

I dag var Premier League-tolvan illa ute.

Mot Östersunds FK.

Det är tveksamt om Östersund kommer att klara sig i allsvenskan, men en sak går att slå fast efter dagens match i Liverpool:

De klarade sig hyfsat mot ett mittenlag i Premier League.

Ja, i en märklig tillställning utan publik möttes Everton och ÖFK på Finch Farm. Matchen var i sådan skugga att den inte ens nämndes på Premier League-tolvans hemsida, men ändå mönstrade britterna några av sina toppspelare. Och Leon Osman, Tom Cleverley, Steven Pienaar, Kevin Mirallas, Arouna Kone och Gareth Barry hade förvånansvärt svårt att möta svenskarna.

Två mål på fasta

De tog rentav ledningen när Ronald Mukiibi, som kom från Häcken i fjol, sköt in bollen från nära håll. Everton kvitterade på frispark i första halvlek och avgjorde tillställningen ett par minuter före slutsignalen då en kort hörna hamnade hos Barry som placerade in den lågt i mål.

"Redo att ta oss an de andra"

– Vi blev väldigt respektfullt bemötta. De startade med sju A-lagsspelare, många världsspelare. Vi var väldigt modiga som vågade stå upp, säger ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg.

Hur fick ni till matchen?

– Jag frågade Roberto (Martinez, manager) om vi inte kunde spela en match och föreslog den här tidpunkten i och med landslagsuppehållet. Han tyckte att det passade bra.

Vad säger 2–1 mot Everton om era chanser i allsvenskan?

– Det förändrar inte vår inställning eller attityd till allsvenskan. Vi är på rätt väg och uppdraget är att vinna mot Hammarby i premiären (4 april, borta) och sedan mot AIK (7 april, hemma).

Och sedan?

– Sedan ska vi fortsätta så.

ARTIKELN HANDLAR OM