Svensk 17–åring gjorde PL–debut

FOTBOLL

Asoro hoppade in mot Middlesbrough

Joel Asoro har debuterat i Premier League.

Den svenske 17–åringen hoppade in i förlusten mot Middlesbrouth.

– Spännande, minst sagt, säger Viasat Sport Premiums expertkommentator Bosse Petersson.

Sedan David Moyes tog över som manager i Sunderland har det gått fort för Joel Asoro, 17. Anfallaren fick gott om chanser på försäsongen och hyllades av tränarstaben.

– Om du av någon anledning får en möjlighet måste du ta den och managern (David Moyes reds. anm) är väldigt nöjd med honom. Men det handlar inte bara om att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt. Du måste även vara tillräckligt bra för att göra det, sa den assisterande managern Robbie Stockdale kort innan ligapremiären.

Byttes in i 81:a

Det spekulerades även i att den 17–årige svensken skulle få starta mot Manchester City förra helgen – men då blev han kvar på bänken i hela matchen.

– Jag måste säga att det var lite olyckligt för den unge anfallaren Joel (Asoro) att han inte fick komma in mot Manchester City förra veckan. Vi gillar honom, vi tycker han har gjort bra ifrån sig, sa David Moyes till Chronicle Live i går.

I dagens möte med Middlesbrough fick dock Joel Asoro göra sin Premier League–debut.

I den 81:e minuten bytte anfallstalangen av Duncan Watmore.

– Helt plötsligt är man i Premier League. Mitt i hetluften. Spännande, minst sagt, säger Viasat Sport Premiums expertkommentator Bosse Petersson.

Yngst någonsin

Den före detta Brommapojkarna–spelaren och hans lagkamrater lyckades dock inte vända matchen, utan istället slutade det med säsongens andra förlust. Då Middlesbrough vann med 2–1.

Av Chronicle Live belönades Asoro med en sexa i betyg, på den tiogradiga skalan. Det med motiveringen:

”Gjorde sin Premier League–debut, men tonåringen hade inte riktigt tid att visa vad han kan göra”.

Inhoppet gjorde att Joel Asoro yngste svensk i Premier League någonsin. Han blev dessutom Sunderlands yngste Premier League–spelare någonsin – vid en ålder av 17 år och 117 dagar.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM