Landslagsstjärna på väg att byta klubb

avMichael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

AVSLÖJAR: PL-svensk får lämna: ”De har tänkt om”

Foto: Bildbyrån

Positionen som förstemålvakt i landslaget ligger öppen.

Nu är en av huvudkandidaterna, Swanseas Kristoffer Nordfeldt, 27, på väg mot ett klubbyte.

– Swansea har tänkt om och är beredda att låna ut mig, säger målvakten.

För ett år sedan flyttade den förre BP-målvakten efter flera framgångsrika år med Heerenveen till Swansea i förhoppningen att kunna konkurrera med Lukasz Fabianski mellan stolparna i Premier League.

Men den polske målvakten spelade bra under den förra säsongen och Nordfeldt kunde räkna matcherna under fjolåret med Swansea på ena handens fingrar.

– Min agent och jag förde flera gånger fram tanken på att jag kunde bli utånad för att få speltid. Men Swansea sa blankt nej.

Efter att Nordfeldt stått från start i ett flertal av sommarens försäsongsmatcher har Swansea tänkt om.

Kovände – nu vill de släppa svensken

Först genom att erbjuda ett nytt, ekonomiskt bättre avtal och samtidigt förlänga kontraktet som gick ut 2018 till 2020.

Fjolårets Premier League-tolva och managern Francesco Guidolin har även värvat ytterligare en målvakt i australiensaren Mark Birighitti, 25.

– Det var Swansea som tog initiativet till ett nytt kontrakt. Det känns bra eftersom jag inte spelade så jättemånga matcher förra året. Det visar ju att de verkligen tror på mig i det långa perspektivet och är väldigt nöjda med mig, säger Nordfeldt till Sportbladet. Vi hoppas göra klart med de sista detaljerna i det nya avtalet under de kommande dagarna.

För bara några dagar sedan kom även nästa överraskande besked från Swansea: klubben och manager Guidolin accepterar plötsligt även att låna ut Nordfeldt.

– Swansea har insett att jag behöver matcher för att utvecklas, säger han till Sportbladet.

Hur mycket påverkas din vilja att flytta av att platsen som förstemålvakt i landslaget är öppen?

– Jag är medveten om hur läget är i landslaget, självklart.  Egentligen kan jag bara tänka på min egen situation och hur jag vill ha den utifrån klubblaget. Det är inte landslaget som styr vilken klubb jag spelar med.

– Jag har inte pratat något med Janne Andersson. Men jag borde vara aktuell för landslaget och med i diskussionen. Jag har varit med vid många tillfällen, nu har Andreas (Isaksson) slutat och jag har definitivt inte blivit en sämre målvakt.

Kravet: utalad etta

Var vill du spela vid en utlåning?

– Vi får se. Transferfönstret stänger rätt snart så det kan bli lite ont om tid. Championship är den liga som är mest lik Premier League. En bra klubb där kan vara ett alternativ, men även klubbar i andra europeiska ligor.

– Jag flyttar inte på mig till ett annat lag om inte avsikten är att jag ska vara förstemålvakt där, säger Kristoffer Nordfeldt. Då kan jag lika gärna stanna i Swansea.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM