Byttes in och ut: ”Han var kortast”

FOTBOLL

Kängan mot Mourinho efter bytet: ”Skämde ut honom”

Relationen mellan José Mourinho och Juan Mata är sedan tidigare ansträngd.

I går byttes Mata in för att en halvtimme senare kliva av.

På grund av åtta centimeter.

Relationen mellan José Mourinho och Juan Mata är en ständig följetong i fotbolls-England.

Under duons gemensamma tid i Chelsea kollapsade relationen när spanjoren Mata petades och senare såldes till Manchester United.

– Vi hade ingen relation alls. Det fanns ingen dialog och jag var inte glad, berättade Mata för Independent i februari 2016.

Byttes ut – var för kort

Fyra månader senare blev dock duon återförenade igen.

José Mourinho presenterades som ny tränare för Manchester United och när klubben i går spelade säsongens första tävlingsmatch, Community Shield-finalen mot Leicester, hamnade åter Mourinho/Mata-situationen i fokus.

Efter att ha bytts in i minut 63 byttes spanjoren ut en halvtimme senare – för att han var för kort.

– Jag behövde ta av den kortaste spelaren eftersom vi väntade oss flera långbollar, motiverade Mourinho sitt beslut enligt BBC.

170 centimeter långe Mata ersattes i stället av åtta centimeter längre Henrich Mchitarjan till en till synes förvånad Juan Mata.

– Vi ville vinna och efter matchen var alla glada ändå, försvarade Mourinho bytet efteråt.

”Han har skämt ut honom”

Alla köper dock inte Mourinhos förklaring.

Att en spelare byts in och ut i samma match är extremt ovanligt i den europeiska toppfotbollen och den förre engelske landslagsspelaren, Danny Murphy, menar att Mourinho förnedrade sin spelare.

– Du gör inte så om du inte försöker sända ett meddelande. De har mycket historia i Chelsea bagaget och Mourinho har skämt ut Mata framför supportrarna och hans familj, säger Murphy enligt BBC.

ARTIKELN HANDLAR OM