17-åringen släppt efter erkännande

FOTBOLL

”Har lämnat en förklaring”

1 av 21

17-åringen som avbröt matchen mellan Jönköpings Södra och Östersund i allsvenskan har släppts.

Däremot kvarstår misstankarna mot Södertäljebon som också har erkänt brott.

– Han har erkänt vad han har gjort och lämnat en förklaring till varför, säger kammaråklagare Pernilla Törsleff till Sportbladet.

Det var i slutet av måndagens allsvenska möte mellan Jönköpings Södra och Östersund som en 17-årig man tog sig in på planen och attackerade gästernas målvakt Aly Keita. Efter att ha gripits uttalade mannen även ett bombhot mot Stadsparksvallen.

”Fortfarande misstänkt”

17-åringen, hemmahörande i Södertälje, greps misstänkt för misshandel och falskt larm.

På tisdagseftermiddagen meddelar kammaråklagare Pernilla Törsleff nu att mannen släppts.

– Brotten som han är misstänkt för samt att han erkänner i förening med hans ålder så finns det inga skäl till att hålla honom anhållen, det är skälet att han går ut. Han är fortfarande misstänkt, säger kammaråklagare Pernilla Törsleff till Sportbladet.

Kommer hålla fler förhör

Törsleff vill inte gå in på vad 17-åringen har berättat gällande motivet under tisdagens förhör. Under de kommande dagarna kommer det hållas förhör med vittnen till händelsen för att fastställa huruvida det behövs ytterligare utredning.

– Vi har hållit ett förhör med honom där han ganska detaljerat har tillfrågats om vad som har hänt och varför. Han har svarat på det och gett sin version och förklarat varför han har agerat så som han har gjort, säger Törsleff.

Sportbladet söker 17-åringens advokat Uno Karlsson.