Avslöjar: Farnerud överens med Häcken

FOTBOLL

På väg mot en värvningsbomb

Foto: AP/TT
Alexander Farnerud.

MANCHESTER. Häcken sålde Samuel Gustafson till italienska Torino.

Nu är Hisingslaget på väg mot en värvningsbomb när de vill ersätta mittfältaren.

Enligt Sportbladets uppgifter är Alexander Farnerud, 32, mycket nära en övergång till Häcken.

Skiftet kanske ser naturligt ut på pappret: Samuel Gustafson till Torino, Farnerud från Torino, där hans kontrakt gick ut i början av sommaren, till Häcken.

Men flera allsvenska klubbar har varit på jakt efter den välmeriterade mittfältaren, som både vunnit ligan i Tyskland och cupen Frankrike under en framgångsrik utlandskarriär.

Så sent som i går uppgav Fotbollskanalen att AIK var på jakt efter Alexander Farnerud. Även Elfsborg ska ha velat ersätta Marcus Rohdén, som lämnat för italienska Crotone, med Farnerud, skriver Expressen.

Överens om ett avtal

Men enligt uppgifter från källor kring Häcken till Sportbladet är det Hisingslaget som ska vara överens med Farnerud om ett avtal.

Alexander Farnerud har gjort flera bra säsonger med Torino i Serie A, men också haft stor otur med skador. Både under 2014 och 2015 drabbades han av korsbandsskador, som höll honom borta från fotbollen längre perioder och även gjorde att han tvingades tacka nej till landslagsspel.

Kontraktet gick ut

Båda gångerna har Farnerud dock kommit tillbaka. I våras spelade han i fem matcher i Serie A med Torino innan kontraktet med klubben gick ut i början av denna sommaren.

Sportbladet har sökt både Häckens sportchef Sonny Karlsson och Alexander Farnerud för en kommentar.