– Var så bra att han hånade oss

FOTBOLL

Alvbåge hyllade Elm: ”Spelar i en egen klass”

Foto: Bildbyrån

Kalmar.  Kalmar FF tog fjärde raka segern – och efteråt hyllade alla en viss Rasmus Elm.

– Han är överlägsen i den här serien. I dag var han så bra att han hånade oss, säger IFK Göteborgsmålvakten John Alvbåge.

Kalmar FF har gått från att vara oroliga för sitt kontrakt på kort tid tagit tolv poäng – och har nu häng på fjärdeplatsen som kan innebära Europaspel.

Största enskilda anledningen?

Rasmus Elm.

Han har startat i samtliga fyra segermatcherna och därmed har den oerhört tekniska triangeln Elm-Romario-Ismael fått kontinuitet och KFF har till slut fått sitt lyft.

Hyllades av alla

Efter 4–2-segern mot IFK Göteborg hyllade alla just Rasmus Elm.

– Vi visste hur bra han var, hur bra KFF var centralt men ändå spelar vi precis så som vi inte skulle göra. Vi hade en matchplan, men det blev precis tvärtom i första halvlek, säger John Alvbåge.

Anledningen?

– Rasmus Elm. Han är så oerhört skicklig nu, han spelar i en egen klass och med sitt spel hånade han oss där ute.

Är han landslagsmässig?

– En dum fråga. Han skulle platsa i ett riktigt bra landslag. Men jag vet inte statusen på hans hälsa, jag antar att han inte är redo ännu, säger Alvbåge.

Nöjd med att vara tillbaka

Rasmus Elm stod själv och mös efter segern.

– Det känns bättre och bättre nu. Det ska det ju göra när jag nu fått spela mig i form. Jag har behövt dom här matcherna.

Nu är det landslagsuppehåll. Hur nära var du att du är med i landslagstruppen?

– Jag har pratat med Janne Andersson när han var här i Kalmar för två veckor sedan. Men nu mår jag bäst av vila än att åka och tillföra något i landslaget. Jag kan behöva det det lite lugnare nu efter flera matcher. Och det här var min första 90-minutare på ett tag, säger Rasmus Elm som därmed väntar med en "Blågul" comeback.

Tipset är dock att Alvbåge får rätt – vid nästa samling lär Rasmus Elm vara med i Janne Anderssons trupp.

Om han inte får något bakslag.