LFC-målet kan ha avgjort allsvenskan

avEmelie Fredriksson

"Viktigaste målet i karriären"

Foto: MARCUS ERICSSON, BILDBYRÅN

LINKÖPING. Det kan mycket väl ha varit målet som avgjorde allsvenskan.

I seriefinalen mot Rosengård nickade Kristine Minde in 1-0 – och sänkte det regerande mästarlaget inför en lyrisk rekordpublik.

– Det viktigaste målet i karriären, säger norskan.

Hela 6221 personer hade tagit sig till Linköping Arena, vilket var nytt klubbrekord för LFC på nya arenan.

De fick se en spännande men länge mållös match. Kristine Minde hade första halvleks bästa chans med en ramträff men hon skulle senare bli stor matchhjälte.

I den 81:e minuten nickade hon in segermålet till 1-0 efter ett fint inlägg av Pernille Harder och målet kan mycket väl ha avgjort allsvenskan.

"Betyder väldigt mycket"

– Det viktigaste och skönaste målet i karriären. Jag blev förvånad först, jag brukar inte göra sådana mål. Målet betyder väldigt mycket, vi hade klarat oss bra med 0-0 men att vinna är så mycket bättre, säger hon.

Pernille Harder hade svårt att se bollen ordentligt från sin position, men när hon såg den passera mållinjen visste glädjen inga gränser.

– Haha, det var så skönt att se. Jag bara sprang ut till den fantastiska publiken och bänken och fick krama Kristine efteråt, säger Harder.

Leder stort

Rosengård, som har vunnit ligan fem av de sex senaste åren, hade vid vinst gått om Linköping i tabellen inför de sista tre omgångarna.

Istället har LFC, som senast tog guld 2009, nu dragit ifrån och leder tabellen med hela fem poäng. Det obesegrade laget har hittills under säsongen bara tappat poäng i två matcher. Mot Rosengård i våras och mot Örebro senast.

Men varken spelare eller ledare är sugna på att ropa hej än.

– Klart att vi i dag tog ett steg närmare guldet, men vi kan ju inte börja tänka redan nu att vi vunnit det, säger Harder.

Minde:

– Jag är väldigt sugen på guldet nu, jag har aldrig vunnit ett guld i en högstaliga innan. Vi är i en väldigt bra sits och får njuta av det här i dag och imorgon. Sedan är det väldigt lätt att komma ner på jorden igen. Vi har tuffa matcher framför oss.