Landslagsveteran går till konkurrent

avElvedin Basic

Sportchefen: Hon har stor erfarenhet

Foto: Bildbyrån
Johanna Rasmussen

Linköpings FC har sökt efter att ersätta pusselbiten Mariann Gajhede.

Därför har man nu valt att plocka in rutinerade Johanna Rasmussen från Kristianstad.

– Hon har stor erfarenhet från spel i både Damallsvenskan och internationellt med det danska landslaget, säger sportchefen Martin Sjögren.

Svenska mästarlaget Linköpings FC har gjort klart med danska landslagsspelaren Johanna Rasmussen. Hon har kritat på ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong.

– Det känns riktigt spännande att jag ska till Linköping. Där finns en bra miljö och jag gillar sättet dom tänker och spelar fotboll, säger Johanna Rasmussen i ett pressmeddelande.

"Hoppas kunna bidra"

Johanna Rasmussen har gjort 150 landskamper för Danmark och kommer härnäst från Kristianstad. Tidigare har anfallaren spelat i Umeå IK men är mest känd för sin tid i danska Fortuna Hjørring, där mäktade hon med 86 mål på 124 matcher.

Nu blir det spel i Linköping och Rasmussen ser fram emot att spela Champions League.

– Det är ett etablerat lag som har varit med i toppen av tabellen de senaste åren och som nu ska spela Champions League igen, och jag hoppas såklart att kunde bidraga med att det fortsätter så och att ta LFC långt i CL.

Sportchefen Martin Sjögren säger att anfallaren kommer att ha en viktig funktion med utveckla det unga Linköpings FC.

– Hennes egenskaper som hög spelförståelse, bra passningsspel och att hon även gör en del poäng gör att hon kommer bli en stor tillgång för oss under kommande säsong, berättar Martin Sjögren i pressmeddelandet.