Norlings hyllning till Dickson Etuhu

FOTBOLL

”En otrolig kraft i ett lag”

Foto: AIK:s Dickson Etuhu.

Dickson Etuhu är tillbaka i full träning.

Då hyllas han av Rikard Norling.

– Jag måste säga att jag njuter nästan varje dag jag träffar honom och har honom nära, säger tränaren om sin adept.

Inte sedan allsvenskans andra omgång, då AIK ställdes mot Östersunds FK, har Dickson Etuhu, 33, spelat en match. Snart kan mittfältaren vara tillbaka.

– Dickson är i full träning i dag men ändå inte riktigt där så att han har hämtat tillbaka allt rent fysiskt för att vara tillbaka i matchspel. Men han är i alla fall i full träning i dag. Det är väldigt glädjande, säger Rikard Norling på presskonferensen inför morgondagens Europa League–möte med Europa FC.

”Njuter nästan varje dag”

Klart är att AIK–tränaren fastnat för den nigerianske mittfältaren.

– Han är ju nånting alldeles extra att ha med sig. Han har en karaktär, en kvalité, en grundkvalité som är lite annorlunda mot vad jag har haft som mer average och standard av hur en spelare ser ut som jag tränat. Och jag måste säga att jag njuter nästan varje dag jag träffar honom och har honom nära. Men det är just nu bara i form av en spelare som går skadad som bidrar oerhört mycket i alla fall. Så det är klart, skulle Dickson vara helt fit och kunna spela varenda match så är det en otrolig kraft i ett lag. Jag tror att skulle man ha fem, sex eller sju såna så skulle man kunna vinna mästerskap bara på karaktären.

”Bidrar otroligt mycket vid sidan om”

Kommer det krävas att han snart är tillbaka för att det ska bli aktuellt att förlänga med honom?

– Jag försökte ju ge min bild av honom men sen är det ju en helhetsvärdering. Som sagt han bidrar otroligt mycket vid sidan om också. Att också fundera i banor kring att han kanske ska låsas kvar i landet och i Solna just för hans potentiella bidrag utanför också. Det är en bra kille alltså.

Följer han med till Gibraltar? Använder du honom på så vis?

– Vi är inte riktigt där än. Vi har väl diskuterat kring när vi ska åka med heltrupp och när vi ska lämna de som inte är kapabla till starta hemma. Men jag kan inte ge dig slutgiltiga svaret där. Det är en berättigad fråga för vi har fört de diskussionerna.

Dickson Etuhus kontrakt löper ut efter säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM