MLS, Major League Soccer 2016

Seattle vann sin första MLS-titel

Av: 

Andreas Lillhannus

Felix Pettersson

FOTBOLL

Inte ett skott på mål.
Det räckte ändå till straffsparkar – där Seattle Sounders, med Erik Friberg i laget, kunde säkra en historisk MLS-titel.

– Det kommer att ta ett tag att smälta det här. Jag är otroligt stolt över killarna, säger Seattles tränare Brian Schmetzer efter segern.

Seattle hade inte ett enda skott på mål på 120 minuter – ändå står de som segrare i den historiska MLS-finalen i natt.

Inga mål under ordinarie tid och 19-3 i skottstatistiken till Torontos fördel är rekord i en MLS-final. Och aldrig tidigare har ett lag endast fått i väg tre skott, varav noll på mål.

Men Seattles fina försvar och storspelande Stefan Frei i målet – som gjorde en monsterräddning på Jozy Altidores nick i förlängningen – gjorde att prestationen ändå räckte till att uppfylla titeldrömmarna.

– Det var en av de mäktigaste räddningarna som jag har sett. Ett mål där avgjort matchen, i hade vunnit om det hade blivit mål, säger Torontos tränare Greg Vanney.

Friberg byttes ut

Avgörandet kom på straffar.

Där drog Seattle det längsta strået när Torontos Justin Morrows skott tog i ribban.

Roman Torres klev fram och blev matchhjälte för Seattle när han sköt in 5–4 framför 36 045 personer på ett utsålt BMO Field.

– Det kommer att ta ett tag att smälta det här. Jag är otroligt stolt över killarna, säger Seattles tränare Brian Schmetzer efter segern.

Sounders, med svenska Erik Friberg i laget, har kvalificerat sig för slutspel de senaste åtta säsongerna, men det var första gången någonsin laget tagit sig hela vägen till final.

Erik Friberg spelade från start i Seattle, men byttes ut efter 66 minuter.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

MLS, Major League Soccer 2016

LÄS VIDARE

”Får se till att vinna nu, innan vi utlänningar är borta allihopa”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

MLS, Major League Soccer 2016

MLS, Major League Soccer