Hammarby förlänger med Torsteinbø

FOTBOLL

Skrivit på för två och ett halvt år

Foto: Fredrik Torsteinbö.

Hammarby förlänger kontraktet med Fredrik Torsteinbø.

Norrmannen har skrivit på för två och ett halvt år.

– Vi ser fortfarande en stor utvecklingspotential i Fredrik, säger sportchefen Mats Jingblad till Hammarbys hemsida.

Med tre ytterbackar på skadelistan fick Fredrik Torsteinbø, 25, under våren ta klivet ner från yttermittfältet till vänsterbackspositionen. Den mångsidige norrmannen har spelat samtliga matcher för Hammarby IF under våren och förlängde i dag sitt kontrakt med klubben.

– Vi har diskuterat en förlängning med Fredrik under än längre tid och vi är jätteglada att vi är i hamn nu, säger Hammarbys sportchef Mats Jingblad till klubbens hemsida.

”Ser bättre och bättre ut”

Torsteinbø kom till Hammarby från norska Sandnes Ulf inför säsongen 2014 och har skrivit på en kontraktsförlängning som sträcker sig över två och ett halvt år - till slutet av säsongen 2018.

– Fredrik är en av de spelare som varit med från början sedan jag och Nanne kom in, och han ser bättre och bättre ut för varje år han spelat här. Vi ser fortfarande en stor utvecklingspotential i Fredrik, och han är en spelare som klarar av att spela på olika positioner på ett mycket fint sätt, även om vi ser honom som en mer offensiv spelare än på den position han har fått spela på under våren, förklarar Jingblad.

Hammarby parkerar för tillfället på kvalplats, och har två poäng upp till säker mark.

ARTIKELN HANDLAR OM