Hysteri – men inte kring landslaget

FOTBOLL

Tusentals fransmän välkomnade Zlatan

1 av 2 | Foto: Alexis Souche-Leray, åtta år, följde träningen.

SAINT-NAZAIRE. ”Är Zlatan där inne?” Ja. ”Med vilket lag?”

Arenan var fullsatt när det svenska EM-laget höll sin första träning på fransk mark men uppmärksamheten fokuserades på en enda person.

Det svenska landslaget har anlänt till Frankrike och gjorde på onsdagen sin första träning på Stade Léo Lagrange i Saint-Nazaire. Intresset var också stort med 3000 förväntade åskådare, arenans fulla kapacitet även fast alla stolar inte var fulla när passet kom igång, men hur många som egentligen var där för Sverige var mer oklart.

Är ”Zlatan där inne” undrade en pojke i tolvårsåldern utanför de blå avspärrningarna. Efter att ha fått det bekräftat fyllde han på med den stilla undran: ”Med vilket lag?”.

Nationalsången med fransk brytning

Näst sist av alla spelare gjorde Ibrahimovic också entré på träningsplanen till stort jubel från åskådarna. 34-åringen tackade genom att vinka till den skara barn som från ena långsidan skanderade hans namn.

– Han är professionell. Han är starkare än sitt lag, säger Alexis Souche-Leray.

Han är åtta år och följer träningen med stora ögon och en läsk i Uefa-kopp.

Men trots att allt fokus var på Zlatan och hans namn ropades hela tiden fanns det vissa ögon även på Kim Källström, som spelat i Lyon.

– Vi är här för laget och för Zlatan. Men också för Källström, säger Gilbert Mendy.

Tycker ni om att ha ett lag som Sverige i er stad?

– Ja, för Saint-Nazaire har inget... Vi har mycket sardiner och havet, men inte mycket mer, säger hans storebror Fara.

Träningspasset, som är Sveriges enda öppna innan EM-premiären, föregicks sedan av att de svenska spelarna samlades längs långlinjen samtidigt som en lokal barnkör hälsade dem välkomna genom att sjunga den svenska nationalsången med förvånansvärt lite fransk brytning.

ARTIKELN HANDLAR OM