”Ingen av dem är straff i så fall”

avJohan Flinck

Rosenberg om de heta situationerna

1 av 3 | Foto: Berget var stensäker vid straffpunkten.

MALMÖ. Markus Rosenberg fick en tveksam straff med sig och borde kanske haft en mot sig i slutminuterna.

– Jag tycker inte någon av dem är straff i så fall, säger MFF-kaptenen efter segern mot Norrköping.

I fjol lyckades inte Malmö FF vända ett enda underläge till seger i allsvenskan trots åtta försök.

I år har man redan vänt underläge i fyra tävlingsmatcher: tre i cupen och så allsvenska premiären mot Norrköping på lördagen.

Det var Markus Rosenberg som låg bakom Malmö FF:s vändning mot de regerande mästarna sedan gästernas Christoffer Nyman gjort 1-0 efter 16 minuter.

Rosenberg spelade vackert fram nye dansken  Anders Christiansen som kvitterade iskallt just före paus. Efter 75 minuter ramlade Rosenberg i Norrköpings straffområde i en situation med kaptenskollegan Andreas Johansson och fick straff som Jo Inge Berget smällde dit till 2-1.

”Det är inte straff”

Straffsituationen var den stora snackisen efter matchen.

– Jag tycker inte att det är straff. Min uppfattning är att jag inte rör honom, säger Johansson.

Rosenberg:

– Man ser det inte på tv men han touchar mig. Sen är det kanske inte straff. Det är domarens bedömning. Min bedömning är att den är väldigt tveksam. Jag är bara rädd om benen. Jag filmar inte.

I den 85:e minuten var MFF-kaptenen inblandad i en ny straffsituation, fast då i eget straffområde när han bryskt tryckte ner inhopparen Joel Enarsson. Men domaren Stefan Johannesson valde att fria.

– Jag tycker att det är en klar straff. Joel får en bra tryckare i ryggen där, säger Andreas Johansson.

Rosenberg:

– Jag har sett den i efterhand. Det är sånt som händer hela tiden i straffområdet. Det är inte ens armar ut, utan bara bröstet. Sedan slänger han sig lite.

– Jag tycker inte någon av dem är straff i så fall.

”Ingen filmning”

Rosenberg har kritiserats hårt, inte minst av andra klubbars supportrar, för att filma och själv spela fult.

Den kritiken lär inte bli mindre nu?

– Nej, men vad ska jag göra åt det. Man ser att det inte är någon filmning i dag. Jag skriker inte och söker inte den, säger Rosenberg.

Filmade han i dag, Andreas Johansson?

– Han är en fantastisk fotbollsspelare som gör allt för att Malmö FF ska vinna matcher. Det är en jättebra kille vid sidan om och en jättebra fotbollsspelare. Vad andra säger om honom bryr jag mig inte om. Men jag tycker inte att det är straff i dag, svara Norrköpingkaptenen diplomatiskt.

På övertid gjorde inhopparen Erdal Rakip 3-1 på en mycket läcker lobb. Där ville Norrköping ha frispark för hands på Rakip när denne tog ner passningen.

– Jag rasar inte mot någon. Men jag konstaterar att det var par tveksamma situationer som vi inte fick med oss, säger Pekings tränare Janne Andersson.