Fem saker MFF måste få ordning på för att vinna cupen

Av: Stefan Alfelt

Publicerad:

Malmö FF behöver vinna svenska cupen för att säkra europaspel i höst.

Efter 1–0 mot Norrköping väntar nu Kalmar i semifinalen.

Här är sakerna MFF måste få ordning på för att säkra europaspel.

1. Ytterbackspelet

Anton Tinnerholm och Yotun ska vara offensiva och de gör det bra när de följer upp och tar över yttermittfältarnas platser. Men bådas svaghet är defensiven. Motståndarna kommer att hitta luckor.

2. Guillermo Molins

Vladimir Rodic producerar för lite på sin kant. Tappar boll, slår bort passningar och har inte alls flytet som fanns när han kom till MFF. En helt frisk Molins skulle öka farligheten framåt även om han hamnar på kanten i stället för på topp som han helst spelar.

3. Innermittfältet

Anders Christiansen är köpt för att bli spelmotorn som saknades förra säsongen men han har än så länge mest blixtrat till då och då utan att bli tongivande som han måste bli intill den ofta överdrivet försiktige Oscar Lewicki.

4. Anfallet

Markus Rosenberg och Vidar Örn Kjartansson löper på ungefär samma vis och blir ganska svåra att hitta med passningar genom eller över motståndarförsvaret. Den som går ner och möter är mer kantspelaren Jo Inge Berget.

5. Effektiviteten

Femteplatsen som ställt MFF i årets svåra situation med en cupseger som nödvändighet för att komma ut i Europa berodde mycket på vad man kallar för stolpeut. Lägen som skapades men inte utnyttjades. Tendenserna har funnits även under årets inledning även de viktiga matcherna har vunnits.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN