”Arsenal är svaga och blåser sina supportrar”

FOTBOLL

United-legendaren delar ut kängor till London-klubben

Foto: Arsenal har det tufft just nu. Foto: AP/Frank Augstein

Arsenal är utslagna ur Champions League.

Manchester United-legendaren Roy Keane är inte imponerad.

– Det visar att de har en grupp svaga spelare, säger han.

Foto: Roy Keane.

Arsenal hade en väldigt tuff resa när de reste till Barcelona för returmöte i åttondelsfinalen av Champions League. Efter att ha förlorat 0-2 hemma på Emirates för tre veckor sedan skulle det till ett smärre mirakel för att London-klubben skulle ta sig vidare till kvartsfinalerna.

Och i slutändan var det aldrig nära. Neymar tog så gott som död på matchen i den 18:e matchminuten när han satte 1-0 för Barça och den spanska storklubben vann till slut matchen 3-1 – och dubbelmötet totalt 5-1.

”Bör inte vara i klubben”

Manchester United-legendaren Roy Keane, i dag expert hos tv-kanalen ITV, gillade inte vad han fick se av Arsenal över två möten:

– Det visar att de har en grupp svaga spelare, som inte verkar kunna lyfta sig för vissa matcher. Det råder inget tvivel om att pressen har varit stor på dem de senaste månaderna och Arsenal-spelare som inte kan hantera pressen bör inte vara i klubben, säger han enligt Daily Mirror.

Keane menar att flera spelare viker ner sig alldeles för ofta för att kunna utmana på den stora scenen.

– Det måste vara tufft för tränaren, och supportrarna, när de ser sina spelare lyfta sig för en del matcher men inte kan göra det mot Watford eller Swansea hemma. De blåser supportrarna på det sättet, säger han.

”Var är ledarna?”

Keane har själv spelat mycket mot Arsenal, men han minns ett annat sorts lag från sin tid som aktiv:

– Vi fortsätter att prata om Arsenal och ytterligare en gång verkar de sakna karaktär. Var är ledarna i gruppen? När jag spelade mot Arsenal hade de alltid en stark ryggrad. När man spelar mot det här klubben i dag ska man alltid gilla sina chanser eftersom det verkar finnas en svaghet som präglar den, kanske hela klubben.