Efter turbulensen: Aktuell mot Arsenal

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Mourinho: "Rooney vill spela som vem som helst"

Foto: AFP

Trots en turbulent vecka är Wayne Rooney aktuell för spel i lördagens tungviktsmöte med Arsenal.

Detta trots att den engelske stjärnan uppges ha skadat sitt knä – efter att ha halkat på en flaska.

– Vad som hände i landslaget hände där, säger managern.

Det har stormat rejält runt Wayne Rooney de senaste dagarna. Detta efter att den engelska tabloiden The Sun gått ut med uppgifter om att landslagsstjärnan uppträtt påtagligt berusad vid ett bröllop dagen efter VM-kvalet mot Skottland förra veckan.

En av konsekvenserna av detta uppges av tidningen vara att Wayne Rooney nu tappar förtroendet som lagkapten i "Three Lions".

”Rooney har redan bett om ursäkt till Southgate för sin fest fram till klockan fem, men Southgate har redan bestämt sig för att ersätta honom som kapten”, skriver tidningen.

LÄS VIDARE

Vill inte kommentera

Men när José Mourinho under fredagen mötte pressen inför lördagens stormatch mot Arsenal var han allt annat än dömande när Wayne Rooneys festhelg kom på tal.

– Det som händer i landslaget händer i landslaget. Det är ingenting som jag kommenterar, säger managern och fortsätter:

– När mina spelare lämnar klubben under uppehållet tillhör de landslaget och vad som händer där vill jag inte kommentera.

"Han är redo"

Rooney skickades hem från landslagssamlingen och var inte delaktig i den efterföljande landskampen mot Spanien. Anledningen till detta var, enligt engelska The Times, en knäskada som uppstått i omklädningsrummet efter att Rooney ska ha halkat på en energidrycksflaska.

Trots detta uppger Mourinho att den 31-årige spelaren i högsta grad är aktuell för spel mot Arsenal i morgon.

– De senaste två, tre dagarna har ingenting hänt. Han har tränat på som vanligt precis som vem som helst och han vill spela precis som alla andra. Han är redo.

En som definitivt inte är tillgänglig i tungviktsmötet på Old Trafford är dock vår egen Zlatan Ibrahimovic som är avstängd.

Svit mot Wenger lever farligt

En trög säsongsinledning för "Red Devils" och en stark start av Arsenal, två poäng från serieledning, tyder på att Mourinhos dominans över Arséne Wenger kan få ett slut.

Portugisen är obesegrad i elva raka ligamöten med fransmannen, men lägger ingen större vikt vid historiken tränarna emellan.

– En fotbollsmatch är en isolerad händelse som inte alls handlar om vad som hänt innan eller vad som kommer hända i framtiden. Den sviten är inte viktig för mig.

Matchen mellan Manchester United och Arsenal sparkar i gång Premier League-helgen med start klockan 13.30 på lördagen.

Publicerad: