Barnen släpps in i Zlatans pojkrum

Foto: pojkrummet När Zlatan Ibrahimovic slog igenom var Ronaldo, då i Inter, hans stora idol.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovics gamla pojkrum i Rosengård står öppet.

En gång i månaden får barnen på gårdarna kliva in i den lägenhet där han växte upp, skriver Sydsvenskan.

– Var det här han sov? Åt han frukost här? Var spelade han Fifa? frågar de nyfiket.

En onsdag i månaden öppnar bostadsbolaget MKB dörren till Zlatan Ibrahimovic gamla lägenhet, strax intill Zlatan court, där han bodde som tonåring.

I dag är lägenheten evakueringslägenhet och kansli för Lördagscupen i fotboll som spelas just på den välkända lilla planen utanför en gång i månaden. När dörren öppnas på onsdagarna kan barnen på gårdarna anmäla sig till cupen och samtidigt ta sig en titt i trerumslägenheten.

"Vanligaste frågorna"

– Var det här han sov? Åt han frukost här? Var spelade han Fifa? Det är oftast de frågorna som de ställer när de kommer för att se hur han bodde, säger Shqipron Rexha som är husvärd i området och engagerad i Lördagscupen till Sydsvenskan.

Allt oftare dyker även föräldrar upp och kikar runt och Nurgül Iljas Eminovska, chef för MKB:s sociala projekt, berättar att de tagit emot samtal från flera föräldrar som undrar om det verkligen stämmer att deras barn varit uppe i lägenheten.

Försökt snappa upp detaljer

Zlatan flyttade ut för 15 år sedan och MKB ser det hela som lokalhistoria i miniatyrformat. När man inredde lägenheten, som stod tom för ett år sedan, har man bland annat tagit hjälp av filmen Blådårar 2 för att snappa upp detaljer.

– Zlatan har också varit fattig, men nu bor han i lyx. Han har spelat i nästan alla de bästa klubbarna och det är det som vi också vill göra, säger en pojke som är i lägenheten med några kompisar till Sydsvenskan.

ARTIKELN HANDLAR OM